Годину тому! Байден злився – Зеленський не чекав. Візиту не буде – Путін в шоці. Новий удар – таємний план

Джо Байден, президент США, та віце-президент Камала Гарріс не відвідуватимуть особисто перший саміт «Кримської платформи».

США на цій події представить член уряду, його ім’я поки не називають. Про це повідомив тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент в інтерв’ю для «Радіо Свобода».

Від нас буде член кабінету (уряду США — ред.). Тобто це не буде президент, віцепрезидент, але буде член кабінету. І ми знаємо, що це дуже важливо, — заявив Кент.

Американський урядовець додав, що спільні дії щодо Криму — це не тільки питання саміту «Кримської платформи», який запланований на 23 серпня, а має бути постійним тривалим процесом.

Він наголосив, що дипломати постійно мусять згадувати тему Криму, тому що його анексія стала безпрецедентною подією. Також важливо, щоб українські експерти співпрацювали з аналітичними колами по всій Європі, аби там бачили ситуацію з точки зору Києва, а не Кремля, а для майбутньої деокупації потрібні дії на рівні суспільства.

Як би там не було. Запуск «Кримської платформи» й активізація дій українських дипломатів на міжнародній арені викликала істерику в Москві.

Головний дипломат України нагадав, що очільники МЗС країн «Великої сімки» (G7) підтримали створення «Кримської платформи». Однак у Росії це викликає істеричні емоції. Також, за словами Кулеби, Кремль вже розгорнув машину з протидії майданчику з повернення Криму Україні.

Наростають емоції, іноді навіть істеричні, в Москві, де розгорнута вже, я можу відповідально вам про це сказати, машина з протидії «Кримській платформі». Перед нею стоїть дві задачі. Перша — це дискредитувати саму ідею «Кримської платформи», зокрема, говорити: «Що це не те», «Що це декларації», «Що з цього нічого не вийде», — додав Кулеба.

За його словами, друга мета пропагандистської машини РФ — запобігти участі представників інших країн в інавгураційному саміті «Кримської платформи».

Над цим Росія вже працює, — резюмував міністр.

Також, варто зазначити, що Лідер США Джо Байден своєю позицією по «Північному потоку-2» зробив великий подарунок особисто німецькому канцлеру Ангелі Меркель, однак в той же час дав президенту РФ Володимиру Путіну інструмент для тиску на Україну та інші країни Східної Європи.

Про це заявив колишній посол США в Україні Джон Гербст

«Я суворо критикував рішення Білого Дому з приводу« Північного потоку-2 ». Це жахливе рішення суперечить американським інтересам, – журився Гербст. – Потрібно зрозуміти, що це рішення не було подарунком для Росії, це був подарунок для Німеччини, для Меркель, але все-таки це було на догоду Путіну. Це дає Путіну новий інструмент, щоб натискати на Україну та інші країни Східної Європи ».

«Не дивлячись на цю величезну помилку Байден збирається підтримувати Зеленського взагалі і він збирається провести хороші переговори із Зеленським, коли Зеленський буде у Вашингтоні. З приводу 30 числа, думаю, Білий Дім це запропонував, тому що Білий Дім боїться зустрічі між Зеленським та конгресменами, сенаторами. Тому що більшість у конгресі проти цього жахливого рішення Байдена. Вони знають, що якщо б у Зеленського була можливість зустрітися з конгресменам, сенаторами, це б посилило їх опозицію по цьому рішенню », – припустив колишній посол.

При цьому він додав, що для України, Польщі та Прибалтики має сенс продовжувати стояти проти «Північного потоку-2», тому що більшість в американському конгресі критикує рішення Байдена.

«Адміністрація Байдена хоче сказати, що Україна вже зрозуміла, що рішення прийнято, потрібно жити з цим, і може так і буде. Але поки політичні дебати у нас тривають. І, на мій погляд, візит Зеленського дає іншим в нашому Конгресі, особливо демократам, переглянути це жахливе рішення Білого Дому », – уклав Гербст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *