Щойно! СБУ блискавично викрила їх – “виконували завдання з РФ”. Зеленський задоволений!

Служба безпеки України ліквідувала в Івано-Франківській області потужну ботоферму, яка виконувала завдання замовників з РФ.

Як повідомляється, її організатором виявився місцевий житель, який є фахівцем з інформаційних та телекомунікаційних технологій.

Тільки з початку 2021 року він використав для реєстрації фейковий акаунтів майже 12 тисяч SIM-карт українських і російських мобільних операторів.

Замовниками послуг ботоферми, яка працювала в основному у соцмережах, месенджерах і електронних гаманцях, були клієнти з РФ, які використовували її потужності для накрутки переглядів і коментарів, а також для «масштабних спотворень реального стану речей».

У ході проведених обшуків за місцем реального мешкання організатора ботоферми, виявлено та вилучено SIM-шлюзи, комп’ютерне та інше спеціалізоване телекомунікаційне обладнання та майже три тисячі SIM-карток операторів мобільного зв’язку.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів) КК України.

Після завершення експертиз планується оголосити організатору оборудки про підозру у несанкціонованому втручанні в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку, що передбачено ст. 361 Кримінального Кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до шести років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *