Декілька хвилин тому! Після 25 років роботи в органах! Венедіктова дотисла: Мамедов звільняється.

Гюндуз Мамедов звільняється з посади заступника генпрокурорки Ірини Венедіктової. Посадовцеві в Офісі генпрокурора начебто створили надто складні умови роботи, пише 24 канал.

Пресслужба юридичної компанії “Міллер” повідомила, що на Мамедова тиснуть. Окрім того, йому заважають виконувати свої посадові обов’язки.
За даними “Міллер”, законних підстав для звільнення Мамедова нема, тому активно використовують дискредитаційну інформаційну кампанію.

Залишатись на посаді без можливостей виконання своїх повноважень є неприйнятним для нашого клієнта. Саме тому Мамедов після 25 років роботи в органах прокуратури ухвалив рішення про відставку, – мовиться у повідомленні.

Відомо, що Гюндуз Мамедов керував Департаментом нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту. Водночас у червні 2021 року Венедіктова передала його повноваження Максиму Якубовському.

Відтак, як йдеться у наказі, департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, очолюватиме Максим Якубовський. Раніше цією частиною керував Гюндуз Мамедов.
Максим Якубовський працює в Офісі генпрокурора заступником Ірини Венедіктової із 10 вересня 2020 року. Мамедов працював на аналогічній посаді майже на рік довше – від жовтня 2019 року.
Наказ про передачу повноважень Мамедова Венедіктова підписала 29 червня.

Вже невдовзі генпрокурорка перепідпорядкувала “департамент війни” собі.
Відповідні зміни до наказу “Про розподіл обов’язків між керівництвом Офісу Генерального прокурора” від 30 червня 2021 року оприлюднили на сайті ОГП.

Там зазначається, що Ірина Венедіктова доручила забрати “департамент війни” у Максима Якубовського та включити його до сфери відповідальності генпрокурора.
Важливо це тому, що прокурори “департаменту війни” представляють обвинувачення у справах щодо злочинів вчинених на Донбасі та в окупованому Криму.

Згодом Мамедов втратив свої повноваження у Департаменті захисту інтересів дітей та протидії насильству.
У Мамедова була відповідальність за Департамент захисту інтересів дітей та протидії насильству, а також за взаємодію з Тренінговим центром прокурорів.
Однак в наказі за 8 липня про розподіл обов’язків прізвище Мамедова не згадали. Департамент захисту інтересів дітей та протидії насильству очолюватиме Ігор Мустеца, а взаємодію з Тренінговим центром прокурорів – Олексій Симоненко.

Також посадовця позбавили доступу до державної таємниці.

Однак такі дії генпрокурорки для оточення Мамедова є не до кінця зрозумілими.

Про це в ефірі 24 каналу розповів адвокат Олексій Носов. Він зазначив, що ефективність Мамедова підтверджували українські та закордонні громадські організації, активісти.

“Все почалося з позбавлення доступу Мамедова до державної таємниці. Доступ закінчувався наприкінці літа, але генпрокурорка скасувала його вже. У зв’язку з цим скасували й повноваження”, – сказав Носов.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *