Терміново! Повний вивід військ з міста: назвали напрям – новий наказ для ЗСУ? Переможемо!

Бахмут – місто-фортеця на Донеччині. Водночас ЗСУ також дається непросто обороняти місто, щодня є загиблі та поранені. Чому командування не наказує залишити місто? І, коли, все ж таки це може статися?

Військовий аналітик Олексій Гетьман в інтерв’ю заявив, що сам собою Бахмут ніякого стратегічного значення не має.

Перше – українські воїни, залишаючись у Бахмуті, сковують величезну кількість військ противника, що унеможливлює підготовку до наступу росіян в інших місцях, там, де ЗСУ планують свій контрнаступ. Друге – українські воїни “перемелюють” більшу кількість живої сили супротивника, а також знищують багато військової техніки.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в інтерв’ю назвав основну умову, за якої може статися вихід із Бахмута ЗСУ. За його словами, вже зрозуміло, що російські загарбники хочуть відвоювати втрачені позиції та знову дійти Лимана. Якщо ж говорити про Донецький напрямок, то росіяни можуть розпочати масований наступ за трьома напрямками – Бахмут, Авдіївка та Вугледар.

“Якщо ми говоримо про ситуацію на сьогоднішній день, то я не виключаю, що це ризики саме в секторі Бахмута, бо там сконцентровано дуже велику кількість десантних компонентів. Її недостатньо для того, щоби повноцінно атакувати Бахмут. Але, як я бачу, вони намагаються зараз не так атакувати Бахмут, саме зайти в Бахмут і розпочати міські бої”, – зазначив Коваленко.

Він зазначив, оскільки у місті росіяни, м’яко кажучи, воюють не дуже добре, то зараз вони намагаються перерізати транспортерні артерії, щоб позбавити ЗСУ підвезення боєприпасів, палива, забезпечення. “Отже, до того, як будуть перерізані основні артерії, може статися вихід із Бахмуту Збройних сил України. З іншого боку, поки що ці артерії не перерізані. Тож Бахмут продовжує тримати оборону”, – розповів Олександр Коваленко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *