Щойно! Це сталося у штаб-квартирі НАТО. Росія у замкнутому кільці

Rostyslav Demchuk

Ну, фактично, і вся історія щодо долучення Фінляндії і Швеції до НАТО.

У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі лунають фінальні акорди і оплески.

Усі країни члени Альянсу на рівні послів підписали протоколи про вступ Фінляндії і Швеції у НАТО. Залишилась техічна частина цього процесу – парламенти 30 країн Альянсу повинні ратифікувати ці протоколи.

Таким чином, від Чорного моря до Балтики і Скандінавії Росія опиняєтьтся у замкнутому кільці. І лише наша багатостраждальна Україна залишається бойовим буфером і “щитом” Європи від російської імперської навали.

Нагадаю!

Минулого тижня на Мадридському саміті лідери Альянсу погодилися запросити Фінляндію та Швецію приєднатися до НАТО після погодження тристороннього меморандуму між Туреччиною, Фінляндією та Швецією. Сьогодні було підписано Протоколи про приєднання, що ознаменувало початок процесу ратифікації.

Генеральний секретар під час урочистої церемонії сказав, що двері НАТО залишаються відкритими для європейських демократій, які готові і бажають зробити внесок у нашу спільну безпеку: “З 32 країнами навколо одного столу ми будемо ще сильнішими, а наші люди будуть ще безпечнішими, оскільки ми стикаємося зараз з найбільшою криза безпеки протягом опстанніх десятиліть”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *