Що станеться з організмом, якщо регулярно пити теплу воду вранці натщесерце?

Стаття носить виключно інформаційний характер. Пам’ятайте, що перед початком будь-якого лікування консультація лікаря є обов’язковою!

Від того, наскільки грамотно ми почнемо свій ранок, буде залежати не тільки наша продуктивність протягом всього дня, а й наше самопочуття. Так, щоб остаточно прокинутися, ми включаємо улюблену музику, приймаємо контрастний душ і випиваємо чашечку кави, що бадьорить. Але чи достатньо цього для того, щоб зробити своє пробудження максимально корисним для організму

Користь теплої води натще

Лікарі і дієтологи рекомендують щоранку починати не з чашечки ароматної кави, а з вживання на голодний шлунок теплої води. Про те, яку користь принесе подібне оздоровлення і як правильно його проводити, і поговоримо далі.

Тепла вода для кишечника

Всього лише одну склянку теплої води, випитої з ранку натщесерце, стимулює перистальтику кишечника, «запускаючи» його і готуючи до прийому їжі.

Крім того, тепла вода, омиваючи стінки кишечника, очищає його від різних забруднень і токсинів.

Тепла вода від запорів

Якщо Ви страждаєте від частих запорів, вирішити цю проблему знову-таки допоможе тепла вода.

Завдяки теплій воді розчиняються затверділі жири, що скупчуються на стінках кишок, що і провокує часто розвиток гнильних процесів.

Тепла вода для схуднення

Доведено, що щоденне вживання 200 – 400 мл теплої води натще збільшує температуру тіла, тим самим прискорюючи обмін речовин приблизно на 30% вже через 40 хвилин після прийому. В результаті організм починає спалювати більше калорій.

Але і це ще не все! У боротьбі із зайвою вагою тепла вода виконує і інші не менш важливі функції, а саме:

зменшує апетит,

розріджує калові маси,

нормалізує кислотно-лужний баланс,

стимулює роботу кишечника,

виводить шлаки з організму,

запускає ліпідний обмін в таких проблемних зонах, як стегна, живіт і сідниці.

Тепла вода від болю

Тепле пиття розслабляє м’язи, усуває болі спазматичного і менструального характеру, допомагає позбутися від мігрені.

Тепла вода для шкіри

Регулярно випиваючи склянку теплої води вранці на голодний шлунок, можна позбутися від вугрової висипки, запалень і подразнень на шкірі, які найчастіше спровоковані токсинами.

Вживання теплої води не тільки виведе токсини, а й додасть шкірі чистоти, свіжості і еластичності, омолодить її і зменшить такі прояви старості, як зморшки.

Тепла вода для сечостатевої системи

Тепле пиття сприяє посиленню сечовипускання, що актуально для тих, хто страждає від набряків. При цьому нирки зовсім не перевантажуються, чого не можна сказати про медикаментозне стимулювання процесу сечовипускання.

Тепла вода для нервової системи

Очищення і посилення циркуляції крові, а також руйнування шкідливих речовин і підшкірного жиру при вживанні теплої води натще сприятливо впливають на нервову систему, завдяки чому йде дратівливість і емоційна лабільність.

Крім того, тепле пиття нормалізує сон і надає відчуття бадьорості з ранку, але для досягнення подібного ефекту теплу воду рекомендується пити за годину до сну, але при цьому не менш ніж через 2 години після останнього прийому їжі.

Однак для досягнення максимального результату від теплого пиття на голодний шлунок важливо дотримуватися певних правил, про які розповімо далі.

Як пити теплу воду?

Правило №1. Температура води

Найбільш оптимальний температурний режим для питної теплої води – 40 – 42С. Занадто гаряча вода обпікає і подразнює слизову шлунка, що згодом може спровокувати серйозні проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту.

Правило №2. Пийте очищену воду

Для оздоровлення організму пийте лише очищену воду.

Кип’ячена тепла вода не тільки не принесе ніякої користі, а й може нашкодити. Яким чином?

По-перше, в процесі кип’ятіння вода втрачає велику частину корисних мікроорганізмів (тому таку воду ще називають «мертвою»).

По-друге, хлор, присутній у водопровідній воді, при взаємодії з високими температурами трансформується в небезпечну хімічну сполуку.

По-третє, накип, яка утворюється при кип’ятінні води, осідає на стінках кишечника, шлунку, в нирках, що може привести до утворення каменів.

Правило №3. Пийте теплу воду тільки натщесерце

Лише при дотриманні даного правила Ви не тільки заповните утворився в нічний час дефіцит рідини, а й створите сприятливі умови для максимально якісного засвоєння сніданку.

Правило №4. Дотримуйтесь питного режиму

Пити теплу воду рекомендується тричі на добу по одній склянці (при бажанні можна збільшити зазначений обсяг), при цьому найбільшу користь для організму приносить саме ранкове питво.

Перший прийом: вранці натщесерце за півгодини до їди.

Другий прийом: перед обіднім прийомом їжі або через дві години після нього.

Третій прийом: за годину до відходу до сну.

Правило №5. Не запивайте їжу водою

Недотримання цього правила може призвести до наступними наслідками:

порушенням процесу перетравлення їжі,

уповільненням засвоєння їжі шлунком,

підвищеним газоутворенням,

збільшенням розміру шлунка, що призводить до переїдання і набору зайвої ваги.

Дієтологами рекомендується вживати воду за 30 хвилин до прийому їжі або через годину після трапези.

Правило №6. Урізноманітніть питне меню

Якщо Ви не можете змусити себе випити склянку звичайної теплої води з ранку або в будь-який інший час, можете надати їй більш насичений смак за допомогою лимона, імбиру або меду.

Тепла вода з лимоном

Лимонний напій прискорює метаболізм, виводить токсини, нормалізує кислотно-лужний баланс, стимулює імунітет, очищає сечовивідні шляхи, має жовчогінну дію.

Для приготування корисного і смачного лимонного напою в домашніх умовах необхідно в склянку теплої очищеної води додати свіжовичавлений сік половини лимона. Напій слід випити за один раз відразу ж після приготування.

Важливо! При виразці шлунка і підвищеної кислотності вода з лимоном протипоказана!

Тепла вода з медом

Справитися з підвищеною кислотністю шлунка, вивести токсини з організму і надати енергії допоможе склянку теплої води з чайною ложкою меду.

Крім того, такий напій м’яко очищає організм, обволікає шлункові стінки, тим самим створюючи відчуття ситості.

Тепла вода з імбиром

Напій з імбиром володіє прекрасною жироспалюючою дією. До того ж він зміцнює імунну систему і додає енергії.

Для приготування напою ¼ чайної ложки імбирного порошку слід розвести в 250 мл теплої води.

Важливо! При підвищеній кислотності імбирний напій вживати протипоказано!

Щоденне вживання теплого пиття вранці натщесерце вже через 3 тижні дасть результати: нормалізується робота кишечника, з’явиться легкість в тілі, шкіра придбає свіжий вигляд, почнуть «йти» зайві кілограми, підвищиться працездатність і покращиться настрій. А головне – такий спосіб оздоровлення максимально простий, натуральний і доступний кожному!

джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *