Падіння літака на Прикарпатті: названі ймовірні причини трагедії…

Легкомоторний спортивний літак WT-10 Advantic, який розбився 28 червня в Коломиї на Прикарпатті, міг зазнати аварії через відмову управління і навіть втрати свідомості пілота. Бортом керував професійний льотчик Ігор Табанюк, загиблий в цій авіакатастрофі разом з трьома пасажирами-іноземцями.

Версії про причини трагедії, в тому числі з посиланням на досвідчених пілотів, висунув провідний-мандрівник Дмитро Комаров, який свого часу навчався в Табанюка. Зі свого боку правоохоронці подія попередньо кваліфікували як порушення правил повітряних польотів. повідомляє vesti-ua.net

Так, за фактом падіння літака на житловий будинок в селі Шепарівці Івано-Франківської області розпочато кримінальне провадження.

“Попередня кваліфікація події – порушення правил повітряних польотів. Проводяться слідчі дії для встановлення причин падіння літака, в результаті чого загинули чотири людини “, – йдеться в повідомленні Нацполіціі України на Facebook-сторінці.

Там уточнили, що в будинку на момент авіакатастрофи була жінка з двома дітьми: почувши незрозумілий шум, вони вчасно вибігли на вулицю і не постраждали.

На місці трагедії продовжували працювати слідчо-оперативна група управління поліції на Прикарпатті, а також експерти-криміналісти та представники екстрених служб. Начальник правоохоронного органу в краї підкреслив, що всі обставини аварії будуть встановлені.

У той же час Дмитро Комаров на своїй сторінці в Facebook написав інші можливі причини, які могли призвести до трагедії з WT-10 Advantic. Він підкреслив, що є відео падіння літака, і можна припустити, що це були:

відмова управління, техніки;

втрата свідомості, напад;

втручання в управління пасажиром.

“Ігор, будучи в свідомості, швидкість втратити не міг. Виключено. Багато пілотів припускають так. Важливо провести детальне розслідування “, – уточнив Комаров, закликавши до останнього відповідальні органи, місцева влада і журналістів.

Джерело:merezha.co

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *