Вже через 20 днів! У Зеленського зробили важливу заяву- кінець для олігархів близько

Верховна Рада розгляне в першому читанні законопроєкт президента Володимира Зеленського про олігархів до кінця поточної сесії, яка завершується в середині липня. Про це в коментарі РБК-Україна повідомила заступниця глави фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук.

“У першому читанні ми розраховуємо розглянути цей законопроєкт вже на пленарному тижні, який з 29 червня почнеться. В першому читанні ми проголосуємо ще на літній сесії, ми собі такий ставимо дедлайн”,- сказала нардепка.

За її словами, у другому читанні документ можуть схвалити вже восени.

“Восени ми розраховуємо, що знайде Верховна Рада в собі сили і відповідальність проголосувати в другому читанні. І він не буде заспамлений тисячами поправок. Відповідно закон набуде чинності в 2022 році”, – підкреслила парламентарійка.

Також варто додати, що глава представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас у твітері прокоментував внесений у ВР законопроєкт Зеленського про деолігархізацію.

“Зміцнення державних інституцій має стояти в центрі цієї боротьби за зміцнення верховенства права, зміцнення довіри українських громадян до державних інституцій і, що важливо, розкриття економічного потенціалу України на благо всього народу України”, – вважає Маасікас.

За його словами, ЄС знає про законопроєкт, який у парламент вніс глава держави Володимир Зеленський.

“Основну увагу слід приділяти зміцненню державних інституцій, таких як правоохоронні органи, в тому числі судова система, антимонопольні органи, громадська телерадіомовна компанія та інші”, – зазначив дипломат.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *