“Ви не маєте права” В РФ кіпіш через застосування нашими ”Джавеліна” у бою проти окупаційних військ

Бойове застосування ЗСУ ПТРК “Джавелін” проти російських окупаційних військ викликало широкий резонанс у РФ. Інформація про перше бойове застосування  українськими військовими ПТРК “Джавелін” проти російських окупаційних військ викликала широкий резонанс у російських ЗМІ.

Великі російські видання, включаючи підконтрольні Кремлю ЗМІ, звернули увагу на заяву, зроблену в ході інтерв’ю керівника ГУР Міноборони України Кирила Буданова. Головний редактор американського видання Military Times Говард Олтмен отримав інформацію від Буданова, після чого на своїй сторінці  у соціальній мережі Twitter повідомив про бойове застосування ЗСУ ПТРК “Джавелін”.

Примітною є реакція російських журналістів, військових кореспондентів та найманців ОРДЛО, для яких інформація про застосування нової зброї ЗСУ стала справжнім сюрпризом. Московське видання “Комсомольська правда” зазначає, що Україна отримала ПТРК із США у 2018 році, а у вересні вже застосувала проти російських окупаційних військ ударні безпілотники Bayraktar TB2.

Російське видання “Військовий огляд” звинуватило Україну в порушенні Мінських угод, оскільки ЗСУ нібито не мають права застосовувати “Джавеліни” проти російських окупаційних військ на Донбасі. Журналісти видання потребують реакції з боку Сполучених Штатів. “Російська газета” (видання уряду Російської Федерації, офіційний публікатор документів) повідомила про удар “Джавелінами” і зазначає, що протягом кількох останніх років Україна отримала кілька десятків одиниць ПТРК та сотні ракет до них.

Журналісти видання зазначають, що нещодавно затверджена допомога США Україні у розмірі 60 мільйонів доларів також включає постачання комплексів Javelin. Примітно, що російські найманці на окупованій частині Донбасу вирішили заперечувати застосування “Джавелінів”, оскільки підтвердження інформації чинитиме важкий удар по морально-психологічному стану російських найманців на передовий.

Після застосування ударного дрона Bayraktar позиції російських окупаційних військ зазнають психологічного тиску, оскільки безпілотник у будь-який момент може завдати удару при спробі відкрити вогонь за українськими позиціями. У коментарі “Комсомольській правді” член окупаційної адміністрації Родіон Мірошник заявив, що танки “ДНР” і “ЛНР” знаходяться на недосяжній для Javelin глибині оборони. На його думку, Україна залякує російських військових та найманців на окупованій частині Донбасу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *