Успіх на всі сто! Грандіозний прорив ЗСУ на Харківщині – окупанти в істериці, великі втрати! Переможемо!

Російські війська не здатні взяти в облогу Харків чи безпосередньо увійти до міста, тому потреби в масовій евакуації з обласного центру немає.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, вночі 2 липня, росіяни завдали ракетних ударів по Індустріальному та Немишлянському районах Харкова, також противник продовжує обстрілювати місто із реактивних систем залпового вогню.

“У нас на півночі та північно-східному напрямку продовжуються активні бойові дії, так само на Ізюмському напрямку продовжуються бойові дії. Успіхів у ворога немає, він відступає на раніше зайняті позиції, при цьому зазнає значних втрат живої сили та бойової техніки. Наші збройні сили свої позиції тримають, і зараз питання про вхід ворога безпосередньо до міста Харкова чи облоги його немає, а тому потреби у масовій евакуації з міста немає”, — заявив Синєгубов.

Водночас голова ОВА наголосив, що знаходитися на вулицях Харкова небезпечно і закликав мешканців міста бути в укриттях.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що на сьогодні очікувати наступ окупантів на Харків не варто.

Про це він сказав під час інформаційного телемарафону.

“Очікувати наступ на Харків на сьогодні не варто. Все на що спромоглись російські сили – вони підзбирали резерву і спромоглись тільки відсунути нас від державного кордону. Далі наступ російських військ було зупинено і на сьогодні там йдуть позиційні бої. І ми всі оборонні рубежі тримаємо”, – зазначив експерт.

Проте, за його словами, тепер російська артилерія може діставати до околиць Харкова, але подальшого просування навряд чи слід очікувати, тому що більше резервів у РФ немає.

“Харківський напрямок – це відволікаючий маневр. Вони хочуть змусити нас відтягнути частину сил нашої армії на Харківський напрямок з Луганського”, – вважає Жданов.

Раніше у Генеральному штабі заявили, що ознак відкриття “другого фронту” на Харківському напрямку не спостерігається.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає кореспондент LB.

“Чи є можливість відкриття так званого другого фронту, враховуючи ситуацію на Харківському напрямку? Ми не виключаємо цієї можливості. Та спостерігаємо за противником, діями та обстрілами певних населених пунктів та ділянок”, – заявив він.

Громов додав, що таким чином ворог намагається виявити слабкі місця нашої оборони.

“Можливі напрямки для дій своїх військ. У тому числі проводить підготовку так званих своїх артилерійських підрозділів в бойових умовах. Треба враховувати той факт, що відбувається ротація підрозділів. Як і було у 2014 році, вони таким чином тренуються на нас. Але відкриття другого фронту на Харківському напрямку ми зараз не спостерігаємо та не передбачаємо”, – запевнив він.

Ключова ціль окупантів в Україні – це насправді не Донбас, а Одеса і повний контроль над Чорним морем.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

“Станом на зараз у них план мінімум це просто анексія цієї території, план максимум – це якщо вдасться, то тоді розвивати наступ на Миколаїв і далі на Одесу. Тому що ключова ціль цієї війни це насправді не Донбас, а це безумовно Одеса і повний контроль над Чорним морем”, – розповів він.

За словами Денисенка, втілення цього плану важливе для Кремля ще і тому, що якщо росіянам вдається захопити Одесу, вони тоді повертаються на початок 20 століття, коли Радянський Союз патрулював більшу частину Чорного моря і був домінантною силою у Чорному морі.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *