Україна вже член НАТО? У Зеленського шокували заявою: альянс не став мовчати – все для України!

“Ми є де-факто членами НАТО”: Арестович заявив, що Україна вже є частиною оборонної стратегії НАТО.

Міністри оборони майже 50 країн пообіцяли Україні “довести справу до поразки РФ”.

Про це розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович у коментарі російському правозахиснику Марку Фейгіну.

“Ми є де-факто членами НАТО. Передаю тобі привіт особисто від міністра оборони Резнікова. Сьогодні з ним розмовляв і він мені сказав: “Передай Марку та всім глядачам, що в Рамштайні було сказано, що вони ніколи не залишать Україну, скільки б часу не знадобилося і допоможемо їй дійти до перемоги”. Міністри оборони 50 країн практично в переважній більшості, з ким встиг поговорити Рєзніков заявили наступне: “Ми ведемо справу до поразки РФ, скільки часу і зусиль не знадобилося”. І вишеньку на торті поставив міністр оборони США Ллойд Остін, який сказав, що “не має бути жодних сумнівів, що ми доведемо Україну до перемоги”, – зазначив Арестович.

Зазначимо, що генсек НАТО Єнс Столтенберг наполягає на тому, що союзники по Альянсу спроможні продовжувати постачати Україну зброєю стільки, скільки потрібно.

Про це він заявив на заході, організованому Politico, пише “Європейська правда”.

За словами Столтенберга, союзники по НАТО мають “політичне і моральне зобов’язання” не припиняти постачання зброї.

“Так довго, наскільки це потрібно, весь мій меседж полягає в тому, що ми повинні бути готові до довгого шляху. Я не можу точно сказати, скільки триватиме ця війна. Але я просто кажу особам, які ухвалюють рішення в столицях НАТО… що ми маємо політичний і моральний обов’язок надавати суттєву підтримку протягом тривалого часу”, – сказав генсек НАТО.

“Ми повинні підтримувати постачання сучасних озброєнь, важких озброєнь, як це вже давно роблять союзники по НАТО, а також ту роль, яку НАТО може відіграти у забезпеченні підтримки”, – підкреслив Столтенберг.

Він наголосив, що війна в Україні фактично розпочалася ще у 2014 році, коли Росія анексувала Крим та підтримала бойовиків на сході України.

Столтенберг підкреслив, що війна в Україні буде довготривалою.

“Ми, союзники по НАТО, були і повинні продовжувати бути готовими до довгострокової перспективи, тому що ми не можемо дозволити Путіну в якомусь сенсі побачити, що він винагороджений за жорстоке застосування сили”, – сказав генсек.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, Україні потрібна зброя, яка доведе, що Захід справді прагне допомогти Україні перемогти – а не лише не програти.

На думку міністра, найефективніший спосіб покласти край путінському експансіонізму – зупинити його просування на сході України, допоки він не пішов далі, та викинути його окупантів з півдня України, який він планує анексувати.

“Для досягнення цієї мети потрібно допомогти Україні завдати Путіну поразки на полі бою. Президент США Джозеф Байден ухвалив низку історичних рішень, які можуть допомогти нам досягти цього результату, включно з новим ленд-лізом, який спрощує передачу американської зброї для України», – зазначив він, згадавши про рішення передати чотири РСЗВ.

За словами Кулеби, це рішення було важливим першим кроком, водночас Україна шкодує, що цю зброю не надали раніше і її кількість досі є недостатньою.

“Час перетворити політичні рішення у реальні дії, які змінять хід подій. Російська артилерія переважає нашу у п’ятнадцять разів на деяких ділянках фронту, тому кілька американських систем аж ніяк не достатні для того, щоб схилити шальки терезів на нашу користь та зберегти життя. Наші найбільш нагальні потреби включають сотні ракетних систем залпового вогню та різноманітну артилерію 155-мм калібру. Ця зброя дозволила би нам подавити російську артилерійську канонаду. Але знищення російської артилерії – не єдина наша потреба. Нам також потрібні протикорабельні ракети, танки, броньовані машини, протиповітряна оборона та бойова авіація для того, щоб проводити ефективні контратаки”, – перерахував Кулеба.

джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *