Термінова заява! Поляки заявили: Росія окупувала Калінінград. Мають право на претензії

Польський генерал, екскомандувач сухопутних військ Вальдемар Скшипчак заявив, що Калінінградська область перебуває під російською окупацією і що Польща має “заявити на неї права”. Він підкреслив, що ця територія ніколи не була російською.

Про це повідомляє Dо Rzeczy.

Він спочатку сказав, що Калінінградська область є територією, “яка знаходиться під російською окупацією з 1945 року”. Потім військовий підкреслив, що ця територія ніколи не була російською, а історично належала Пруссії та Польщі.

“Тепер варто було б заявити на неї свої права, так, як це було раніше з відвойованими територіями. Можливо, варто претендувати на цей Калінінградський округ, який, на мою думку, є частиною території Польщі. Ми маємо право мати претензії на територію, яку окупує Росія”, – заявив генерал.

Також Скшипчак додав, що Калінінградська область “не має воєнного значення”.
Раніше кремлівські пропагандисти неодноразово висловлювали територіальні претензії “на історичні землі” країн Балтії, України та Польщі.

В одному з ефірів на федеральному каналі кремлівські “експерти” навіть показували мапу можливого вторгнення до країн НАТО з відкриттям коридору у Калінінградській області.
Варто зазначити, що до 1945 року Калінінградська область належала Пруссії і мала назву Кенігсберг. Після Другої світової війни його віддали Радянському Союзу.

У перші роки окупації СРСР радянські війська перейменували місто на честь “всесоюзного” старости Калініна, який не мав до місцини жодного стосунку, почали нищити місцеву архітектуру, а тамтешнє населення депортувати в Німеччину. А натомість у місто переселили радянських громадян.

В РФ вже відреагували на заяви польського генерала – спікер Ради Федерації Костянтин Косачов заявив, що Вальдемар Скшипчак “прогуляв всі уроки історії”.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *