Син Саакашвілі звернувся до влади Грузії через стан батька: хочу сподіватися, що його смерті ніхто не бажає…

Син експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Едуард Саакашвілі закликав владу перевести свого батька в цивільну клініку. Він висловив сподівання, що ніхто не бажає смерті його батька, оскільки ситуація, що склалася з політиком, більше нагадує зведення рахунків, ніж політичне правосуддя.

На цьому Саакашвілі-молодший акцентував у відеозверненні, опублікованому у його Facebook. Він нагадав, що експрезидент уже 46-й день голодує і з 8 листопада поміщений до тюремної лікарні, водночас влада «може кількома простими кроками вирішити наявну проблему і прибрати ту небезпеку, яка загрожує здоров’ю батька» (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).

«Я завжди був далекий від політики, і зараз звертаюсь до вас як син. Син, який бачить, що його батькові загрожує небезпека. Коли мого батька затримали, я щиро вважав, що йому створять відповідні умови і будуть гідно ставитися, і що його здоров’ю не загрожуватиме небезпека. Але сталося те, що сталося», – наголосив Едуард.

Молодший Саакашвілі сподівається, що ніхто не хоче смерті його батька

Він зазначив, що був шокований тим, що його не перевели до клініки, потім тим, що образили його честь, а потім «тими жахливими кадрами, які, мабуть, ніколи не зітруться з моєї пам’яті».

Едуард звернувся до прихильників влади, багато з яких «вважають себе гуманістами» та мають претензії до Саакашвілі.

Відео дня:

«Щиро хочу, щоб настав час, коли суспільство разом об’єктивно і збалансовано оцінить минуле, але те, що відбувається зараз, уже вийшло за межі політичного правосуддя і перетворилося на дуже небезпечне і потворне зведення рахунків. У кращому разі недбалість, а в гіршому – умисне вбивство», – наголосив син експрезидента.

«Хочу сподіватися, що його смерть нікого не влаштовує і ніхто цього не бажає. Тому від свого імені та від імені свого брата і матері прошу вас, переведіть Міхеїла Саакашвілі до цивільної клініки», – підсумував Едуард Саакашвілі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *