Спільне майбутнє ЄС та України! Стефанчук обговорив з президентом Євроради всі деталі. Шляху назад немає!

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук обговорив із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем спільне майбутнє Євросоюзу та України. Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці.

Всі очікують на позитивну відповідь Єврокомісії та політичне рішення Європейської Ради 23–24 червня надати Україні статус країни-кандидата. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем.

Сторони обговорили політичну, фінансову та гуманітарну допомогу Україні, а також спільне майбутнє ЄС та України.

Ще одним важливим питанням для України є послідовність і безперервність у санкційній політиці проти російської федерації, — наголосив спікер Верховної Ради.

За словами Стефанчука, санкції — це інструмент для руйнування військової машини росії. Важливо, щоб ЄС зберіг єдність для запровадження ембарго на імпорт нафти.  Стефанчук подякував Мішелю за надання макрофінансової допомоги Україні в розмірі 600 млн євро.

Особливо вдячний за оголошене рішення щодо фінансування дефіциту України, а також довгострокової відбудови нашої країни. Макрофінансова допомога в розмірі до 9 млрд євро стане суттєвою підтримкою України в ці складні часи. Сподіваюся на швидку процедуру прийняття цього важливого та своєчасного рішення, — сказав Руслан Стефанчук.

Під час розмови спікер наголосив, що росія має бути визнана державою-спонсором тероризму, а збройні сили росії — терористичною організацією. Та зазначив, що Україні необхідне сучасне озброєння стандартів НАТО та боєприпаси.

Нам потрібна постійна матеріально-технічна підтримка, включаючи паливо та фінанси, щоби прискорити перемогу, — заявив Стефанчук.

джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *