Сотні людей опинилися на вулиці : Вuбух і пoжeжа у житловому будинку у Запоріжжі

Згорілий дах будинку збираються ремонтувати за бюджетні кошти.

У Запоріжжі палав житловий будинок. Близько сотні людей – жителів чотириповерхівки опинилися на вулиці серед ночі через вибух і пожежу.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Дах будівлі зайнявся вчора ввечері, 2 серпня. Вогонь миттєво охопив 450 квадратних метрів. Жителі чотириповерхівки встигли вийти на двір. Вони не постраждали. А от один з рятувальників, що боровся з вогнем, потрапив до лікарні.

Загалом гасити масштабну пожежу приїхали шість десятків пожежних. Пізніше в ДСНС заявили, жодна з осель від полум’я не постраждала.

В поліції вважають, що вогонь спалахнув через вибух газового балона, який разом з будівельними матеріалами напередодні занесли на дах ремонтники.

Опівночі пожежу загасили. Жителям будинку тимчасово надали кімнати в гутрожитку. Дах будинку відремонтують бюджетним коштом, – вже заявили у мерії Запоріжжя. А от поліція відкрила кримінальне провадження за порушення вимог пожежної безпеки.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк повідомив, що з багатоповерхівці на вулиці Сержанта Медведєва,7 зі своїх помешкань були евакуйовані мешканці 34 квартир.

“На базі 66-ї школи одразу ж було розгорнуто штаб консолідації постраждалих, а в гуртожитку педагогічного коледжу – місця для ночівлі людей. Дав доручення терміново вишукати кошти з резервного фонду та розпочати відновлювальні роботи як тільки дозволять рятувальники. Наразі з будинку ще йде дим – на допомогу пожежникам виїхала вишка КП “Запоріжремсервіс”, працівники якого допомагатимуть проводити розбір даху”, – заявив Буряк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *