Щойно! Жорстокий напад – країна завмерла, ледь врятували: авторитет із “орбіти Порошенка”, деталі вражають…

15 липня ввечері у Дніпрі двоє невідомих напали і сильно побили місцеву правозахисницю Наталію Ешонкулову.

За словами активістки, її били руками і ногами по голові та, якби не сусідка, вбили б, адже у нападників були ножі.

Сама активістка виклала у Facebook відеозвернення після побиття. На записі у неї залите кров’ю обличчя.

Правозахисниця заявила, що причиною побиття є її “боротьба з бандитами”. Вона звинуватила у нападі людей лідера організованого злочинного угруповання Олександра Петровського на прізвисько “Нарік”. Також серед імовірних причетних до нападу активістка назвала дніпровського бізнесмена Еміля Арутюняна та ексзаступника мера Дніпра Віталія Мархасіна.

Якщо вам здалося знайомим прізвисько”Нарік”, то нагадаємо чому саме. Два роки тому, під час молебню в храмі Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України у Дніпрі біля президента Петра Порошенка помітили лідера організованого злочинного угруповання Олександра Петровського.

Про це на своїй сторінці у Facebook тоді написав журналіст, головний редактор видання “Цензор.Нет” Юрій Бутусов.

“Перший спільний молебень митрополита Епіфанія і президента Порошенка відбувся у Дніпрі. На жаль, генеральний прокурор Юрій Луценко не зміг взяти участь у поїздці, інакше б він упізнав чоловіка зліва від митрополита, який пробрався так близько, ніби він один з головних учасників цієї найважливішої події”, – писав тоді журналіст.

“Так, поряд з Порошенком і Єпіфанієм на фотографії, за даними нинішнього генерального прокурора той самий “лідер організованого злочинного угрупування” – Олександр Петровський. А ліворуч від Петровського в темних окулярах – “авторитет” на прізвисько “Еміль”, його права рука. До речі, мама Олександра Петровського, Оксана Петровська, колишня директорка ряду фірм, створених її сином, в 2016-му році стала директором Дніпровського академічного українського музично-драматичного театру імені Шевченка, і ось вчора театр був удостоєний президентом України статусу “національного”, – розповідав журналіст.

За даними поліції, злочин стався 15 липня близько 20-ї години вечора у під’їзді будинку в Амур-Нижньодніпровському районі Дніпра. З травмами голови потерпілу доставили до лікарні.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею “Замах на умисне вбивство”. Розпочато досудове розслідування.

Поліція розглядає всі версії злочину, одна з яких – громадська діяльність потерпілої.

Мер Дніпра Борис Філатов також прокоментував побиття в Дніпрі відомої активісти Наталії Ешонкулової. Він заявив, що напади на активістів неприпустимі і закликав нового главу МВС покласти край беззаконню бандитів.

Про це мер Дніпра написав в Facebook.

“Активісти бувають різні. Як правило, вони не за справедливість і результат, а за гроші, дрібні преференції або просто погані амбіції. Їх можна не любити, зневажати і навіть лаятися з ними в соцмережах. Але ніхто не має права бити людей. Я повторюю . НІХТО. НЕ МАЄ ПРАВА БИТИ. ЛЮДЕЙ. Ніхто. І ні в якому разі”, – заявив він.

За словами Філатова, він добре знайомий з потерпілою правозахисницею.

“Вчора була по-звірячому побита місцева правозахисниця Наташа Ешонкулова. Ми добре з нею знайомі, коли в локдаун вона відстоювала права підприємців, щоб влада не закривала дрібний бізнес”, – розповів мер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *