Щойно! Зеленському вдалось: в Раді підтримали. 1000 кожному українцю – браво!

У четвер, 18 листопада, Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про “тисячу для вакцинованих” – 259 народних обранців натиснули кнопку “За”.

Головна мета проєкту – це заохотити українців вакцинуватися від коронавірусу,  15 листопада озвучив таку ініціативу Володимир Зеленський.

Гроші виплатять усім тим українцям, які отримали 2 дози вакцини.

Нардепка від “Слуги народу” Роксолана Підласа заявила, що процедуру видачі грошей необхідно запустити у максимально короткі терміни.

У 2021 році держава виділить 3 мільярди гривень. Цієї суми має вистачити, щоб свою тисячу гривень отримали 3 мільйони вакцинованих українців. Окрім того, щонайменше 3 мільярди виділять також у 2022 році.

Позиція і Кабміну, і Верховної Ради, і президента, що проситимемо виділяти стільки грошей, скільки потрібно, щоб всі, хто зробив 2 щеплення, отримали свої гроші, – заявила Підласа.

Політикиня зауважила, що наразі в Україні – близько 8 мільйонів вакцинованих українців.

Раніше Денис Шмигаль розповів, звідки візьмуть кошти на ініціативу президента.

Прем’єр-міністр заявив, що профінансують її самі ж українці, які платять податки. Про це він повідомив під час брифінгу за результатами робочої поїздки на Тернопільщину 16 листопада.

Це буде фонд підтримки підприємництва, постраждалого від COVID-19. Тобто це буде загальний фонд бюджету. Так, це наші з вами кошти (податки, які сплачують українці – ред), – сказав глава уряду.

За словами Дениса Шмигаля, відповідна програма буде діяти і в 2021 році, і в першій половині наступного року. Прем’єр-міністр додав, що всі, хто вакцинувався, зможуть нею скористатися.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *