Розплата за Україну прийшла в Москву: Густий, чорний дим окутав всю столицю росії, масштаби зростають з кожною хвилиною. Відео

Сьогодні, 17 серпня 2022 року на півдні та південному сході Москви городяни спостерігають смог та відчувають запах гару. Зокрема, на сильний запах гару поскаржилися жителі району Крилатського, Філівського парку, у Зюзиному та Можайському, а також у Солнцево, у Раменках та у Коньково. Дим і смог настільки сильно відчуваються у повітрі, що столичне управління МНС взяло ситуацію на особливий контроль.

“На Півдні, Південному сході Москви легке задимлення. Воно прийшло з локалізованої пожежі на землях інших категорій у Рязанській області”, – йдеться у повідомленні відомства в офіційному Telegram-каналі.

У Рослісгоспі пояснили, що це дим, заподіяний від пожеж у Рязанській області, а також нагадали, що через високу пожежну небезпеку обмежене перебування в лісах на сході Підмосков’я з 16 по 21 серпня.

 

“Зараз дмуть вітри східного напрямку. Так що підкоряючись повітряним потокам, дими від загоряння в Рязанській області могли дістатися Москви. Більш того, антициклон, незважаючи на високий атмосферний тиск, на хорошу погоду, повітря в ньому циркулює наступним чином: верхні шари опускаються до поверхні землі і ті продукти горіння, які прийшли зі сходу, вони не розсіюються в атмосфері, а навпаки, притискаються до землі”, – розповіла журналістам провідний спеціаліст центру погоди “Фобос” Олена Волосюк.

У той же час мер Москви Сергій Собянін заявив, що зі столиці до Рязанської області направлено 240 рятувальників та 78 одиниць техніки для гасіння пожеж, які задимили столицю.

Невже карма за Україну?!

Джерело:bn24.biz.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *