Реанімація! Його забрали – щойно, Кличко не чекав. Стан критичний – він на межі, страшна звістка

Колишній мер Києва, глава фракції “Єдність” у Київраді Олександр Омельченко шпиталізований із коронавірусом.

У Олександра Омельченка уражені легені.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час відкриття пленарного засідання Київської міської ради.

“Він зараз у непростому стані, враховуючи і вік, і рівень ураження легень”, – зазначив Кличко.

Нагадаємо, на сайті партії “Єдність” вказано, що Олександр Омельченко “об’єднав навколо себе команду з багаторічним досвідом, спеціалістів з різних галузей і професій”, а також наголошується, що “мешканці столиці двічі віддавали за нього свої голоси на виборах мера”.

Саме з цим бекграундом 82-річний Омельченко йшов на вибори 25 жовтня 2020 року у якості кандидата в мери Києва. Втім, про людину, що керувала столицею України багато років й заклала підгрунтя для більшості київських “схем” і “тем”, можна розповісти значно більше.

Сайт 24 каналу зібрав основні факти про кар’єру, політичну діяльність, а також скандали, пов’язані з Олександром Омельченко, також відомим усім киянам як “Сан Санич”.

У 1994-1996 роках Омельченко стає заступником голови Київського міськвиконкому. У травні 1994 року він призначений першим заступником голови Київської міської державної адміністрації.

У 1996 році, згідно з указом президента Кучми, Омельченко вступив на посаду голови КМДА. Під час чергових виборів до Київської міської ради 1998 року, кандидатуру Омельченка ухвалюють на посаду голови Київради. Рішення було прийнято всупереч Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, однак через відсутність окремого закону, який би врегулював порядок проведення виборів Київського міського голови, Омельченка затвердили на новій посаді.

Впродовж 1999-2006 років Омельченко був міським головою Києва. Один раз мера обирали депутати та двічі – кияни. На своїх перших виборах політик набрав 76% голосів (переміг Григорія Суркіса), а у 2002-му – 83%.

2003 року Омельченко вийшов переможцем у двобою з президентом Кучмою, який розчарувався у своєму соратнику та намагався відправити його на пенсію. Згодом піти змушений був сам президент, а Омельченко залишався при владі ще кілька років.

На виборах 2006 року Омельченку не пощастило – він набрав трохи менше 21% голосів виборців та несподівано поступився Леоніду Черновецькому та своєму колишньому протеже – Віталію Кличку.

У тому ж 2006 році президент України Віктор Ющенко видав указ про звільнення Омельченка з посади голови КМДА. Так завершується дясятирічна “Ера Омельченка” у столиці.

На парламентських виборах 2007 року ексмер Києва отримав депутатський мандат за списком “Наша Україна – Народна Самооборона”. Цього ж року очолив комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

У 2011 році Омельченко вийшов з фракції “НУ-НС” через конфлікт з оточенням Ющенка, але мандат не склав й лишився у Раді позафракційним депутатом.

Вже у 2014 році долучається до виборів міського голови Києва та знову бере участь в виборах до міської ради, очолюючи список партії “Єдність”, до якої повернувся після скандального виключення в 2005-му. У 2015-му Омельченко стає депутатом Київської міської ради.

В 2019 році Омельченко спробував балотуватись у нардепи на київському 223-му окрузі, але програв кандидатці від “Слуги народу” Людмилі Буймистер.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *