«Прокидаюся від того, що задихаюся»: померла від COVID 20-річна породілля з Дубна перед смертю розповіла про муки. Фото

20-річна дівчина Олена, яка на сьомому місяці вагітності померла у пологовому будинку міста Дубно (Рівненська область) від COVID-19, напередодні смерті скаржилася, що їй не вистачає кисню. Дитину дівчини також не вдалося врятувати.

Листування з Оленою опублікувала у Facebook користувачка Зоряна Бояр. У повідомленнях породілля розповідала, що кисень у балонах швидко закінчувався. Критичною ситуація стала, коли у палаті з’явилася інша пацієнтка, яка теж потребувала кисню (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

«Дихати не можу взагалі. Навіть вийти в туалет. Із маскою ще більш-менш, коли сиджу, але зараз у палаті не сама. Коли та дихає, то у мене мало кисню», – писала Олена.

Олені було 20 років

 

Дівчина скаржилася медичному персоналу, що їй важко дихати. Однак медсестри відповідали: «Поїдете в іншу лікарню, якщо будете скаржитися».

«Кажуть, що так має бути. Як це так? Мені було нормально і кисню вистачало. А ці дні немає чим дихати», – йдеться у повідомленні.

В Олени піднімалася температура до 37,5 градусів, було запаморочення, дихати, за її словами, було важко навіть із кисневою маскою. Сатурація падала до 60, коли дівчина рухалася.

«Зоряно, я вже більше не можу. Чесно, не можу. Тут дуже швидко закінчується кисень. Навіть, якщо і лягти спати, то я прокидаюся від того, що задихаюся. Треба зразу дзвонити і говорити (медичному персоналу. – Ред.). Вони йдуть надвір і міняють балон. А я сиджу і задихаюся. Отак. Тут страшно спати», – написала Олена.

Нагадаємо: про смерть 20-річної породіллі Олени стало відомо ввечері 17 листопада. Її госпіталізували з коронавірусом до пологового будинку міста Дубно. Олена була на сьомому місяці вагітності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *