Плюс 346 гривень: стало відомо, якій категорії пенсіонерів підвищили виплати в серпні

Певна категорія пенсіонерів нашої країни, отримає незаплановані доплати вже в серпні

Про те, що в цьому місяці громадянам похилого віку таки проведуть несподівану індексацію пенсійних виплат, але тільки тим, хто має інвалідність першої групи, інформують в Міністерстві соціальної політики України.

Зокрема, ще в липні поточного року були внесені поправки в норми пенсійного законодавства, і тепер інваліди першої групи зможуть розраховувати на отримання мінімальної суми у 2,2 тисячі гривень. Крім того, якщо розмір пенсії після всіх виплат, надбавок, підвищень та матеріальної допомоги так і не досяг зазначеної суми, то проведуть додаткове нарахування, до 2,2 тисячі гривень.

Передбачалося, що особи з інвалідністю першої групи, нарешті отримуватимуть як мінімум 1,854 тис.гривень(прожитковий мінімум), але все ж в уряді вирішили збільшити цю мізерну суму на 19 відсотків, тобто на 346 гривень. На думку аналітиків, навіть ці 2,2 тис. гривень зможуть отримувати виключно ті пенсіонери, які заробили необхідний страховий стаж, а це 35 років для чоловіків, і 30 для жінок.

Очікується, що необхідні гроші на подібну позапланову індексацію, зможуть знайти в Міністерстві соціальної політики та Міністерстві фінансів, оскільки в проєкті державного бюджету України на 2021-й рік, такі витрати, на жаль, не заплановані. Поки ж інваліди, в очікуванні оновлених виплат, ті з них, хто зареєструвався за місцем свого проживання, в державному виконавчому органі або комунальній установі, на базі якого і створили служба, що надає послуги “соціального таксі”, і питання тільки в наданні документів, передбачених положенням про таку службу.

Джерело:mereza.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *