Ледь жива і стiкaлa кр0в’ю: у Києві жінці відмовили в госпіталізації через те, що в неї виявили…

Хвору посеред ночі просто виставили на вулицю й запропонували викликати таксі, каже активістка.

У Києві напівпритомній жінці з діагнозом аномальна маткова кровотеча відмовили у госпіталізації. Лікарі однієї зі столичних клінік пояснили свою відмову тим, що у жінки коронавірус.

Про це повідомила лідерка жіночого руху “За майбутнє” Ірина Суслова у Facebook.

“У місті карантин – нічим не можемо допомогти!”, – саме так сказали нашій подрузі з діагнозом аномальна маткова кровотеча в одній із столичних клінік днями та відмовили в госпіталізації! Що робити в такій ситуації? У буквальному сенсі її посеред ночі в напівпритомному стані просто виставили на вулицю й запропонували викликати таксі. Не надавши потрібної допомоги та навіть не вислухавши! Адже в пацієнтки – коронавірус. Хоча й 14-й день, коли фактично, за протоколом, в цей період людина не становить жодної небезпеки для оточуючих”, – написала Суслова.

Лідерка жіночого руху “За майбутнє” додала, що довелося здійснити велику кількість дзвінків та комунікацій, щоб виправити цю ситуацію. І подякувала усім небайдужим, хто витратив час та разом з нею приєднався до розв’язання цієї критичної історії.

Водночас, за словами Суслової, випадок показує глобальну проблему. “Українська медична система не готова! Кинувши всі сили на боротьбу з коронавірусом, інші пацієнти залишаються сам на сам зі своїми проблемами”, – наголошує вона.

Більшість гінекологічних відділень в київських лікарнях на період карантину зачинені або перепрофільовані для хворих з коронавірусом. “А значить, за будь-яких ускладнень знайти допомогу буде вкрай складно. І це, коли час йде на хвилини, чи треба говорити, якими можуть бути наслідки?” – зауважує активістка.

За словами Суслової, пандемія значно ускладнила надання життєво важливих медичних послуг жінкам, вагітним жінкам та новонародженим, до того ж створила для них додаткові ризики.

Крім того, за словами активістки, лікарі, які працюють з жінками, хворими на COVID-19, мусять враховувати протипоказання. Так певні препарати, що допомагають у боротьбі з коронавірусом, мають побічні наслідки та можуть викликати аномальну маткову кровотечу. Як власне і сталося.

“Друзі, жодна з країн не була готова до пандемії. Усі ми зараз досі вчимося жити в нових умовах та боротися з раніше незнайомими викликами. Однак важливо залишатися людьми та професіоналами. Кожна людина, яка звертається в лікарню за допомогою, має її отримати! І карантин тут не виправдання”, – підсумувала Суслова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *