Кулеба назвав два фінали війни з Росією та розповів чого вимагає Україна на переговорах

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що є можливість двох фіналів війни України з Росією. У першому випадку наша країна беззастережно перемагає РФ. У другому – країни приходять до угоди, яка має базуватися на вигідних для України умови.

Глава дипломатичного відомства наголошує, що саме другий варіант із угодою на даному етапі більш реалістичний. Про це він розповів в інтерв’ю “Українській правді”.

За словами глави МЗС , зараз РФ і Україна “перестрілюються” доводами. Тому стверджувати зараз, що досягнуто будь-яких компромісів поки що рано.

“Зараз переговори на білоруському треку – це окопна війна. Вони сидять у своєму окопі, ми сидимо у своєму окопі і перестрілюємося доводами. Тому стверджувати, що ми пішли на всі ці речі і про все домовилися – це неправда. Не треба робити жодної драми, але ми всі повинні пам’ятати, що будь-яка війна має два фінали”, – каже Кулеба.

Міністр зазначає, що перший фінал – це безумовна тотальна поразка однієї зі сторін – те, що хотіли з самого початку нав’язати росіяни. Другий фінал – це угода, яка передбачає пошук та фіксацію взаємоприйнятних рішень.

“Тому з точки зору України, не з точки зору Росії, ми повинні чітко і тверезо розуміти, що ми або повинні налаштуватися на війну до кінця, внаслідок якої ми тотально безумовно і беззастережно перемагаємо Росію, або має бути угода, яка вигідна має бути вигідно для України. Я думаю, що другий варіант таки реалістичний”, – зазначив глава МЗС.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *