Абсолютно дика історія! Люди на фото — судді з Ужгорода! Вирок який вони винесли вбuвці, ш0кував усіх…

Правосуддя по-українськи: за розбій з 300 грн (ще й з дуже сумнівними доказами і процедурними порушеннями) — 7 років в’язниці, а за вбивство – 2 роки в’язниці.

Абсолютно дику історію опублікували колеги з Prosud. Люди на фото — судді з Ужгорода Ігор Івашкович, Олег Придачук та Віктор Данко. які дали 2 роки позбавлення волі чоловіку, який вбив людину і залишив тіло на 9 днів на балконі.

Ще у 2012 році мешканці одного з будинків в Ужгороді відчули трупний запах з однієї з квартир. Як пізніше було встановлено, він там лежав уже 9 днів. Поліція затримала 27-річного дагестанця, який орендував квартиру. Чоловік сховав тіло на балконі та нібито планував розчленувати і винести з будинку, проте, приїзд поліції завадив цьому.

В 2013 році прокуратура направила обвинувальний акт до суду за статтею — умисне вбивство, яка передбачає від 7 до 15 років в’язниці. Обвинувачений стверджував, що власник квартири був у стані алкогольного сп’яніння та сам накинувся на нього з ножем. Хоча експертиза не виявила сліди алкоголю в крові загиблого, так само як і доказів, що потерпілий користувався ножем.

Колегія суддів повірила вбивці, а кінцеве обвинувачення з «умисного вбивства» змінилося на «умисне вбивство, вчинене при перевищенні меж необхідної оборони», максимальне покарання за якою – 2 роки позбавлення волі. Судді навіть не поцікавилась, чому, у разі якщо це була самооборона, обвинувачений не звернувся до поліції, а 9 днів тримав тіло на балконі й навіть планував його вивезти та сховати.
У результаті вбивця отримав вирок – 2 роки ув’язнення, апеляцію ніхто не подав (тут треба згадати прокурора Корношу, якого влаштувало таке покарання) і за місяць вирок набрав законної сили. Через те, що затриманий весь час був у СІЗО – його за декілька місяців відпустили на волю.

Що сталося з суддями, які призначили таке лояльне покарання? Головуючий суддя Івашкович подав у почесну відставку й зараз спокійно живе на чималу пенсію за наш з вами рахунок. А Придачук та Данко продовжують судити та ухвалювати рішення в Ужгородському міськрайонному суді. Данко (на фото — праворуч) зараз є навіть головою цього суду.

Центр Протидії Корупції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *