5 хвилин тому! Найбільша допомога – Шольц вразив заявою: рішення прийнято. Ніхто не чекав!

У четвер, 9 лютого, німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина надає Україні найбільшу допомогу з усіх країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє CNN.

«Серед країн ЄС ми є країною, яка надає найбільшу фінансову та гуманітарну допомогу, а також конкретну підтримку, коли йдеться про постачання зброї», — сказав Шольц.

За його словами, саміт ЄС стане приводом «ще раз надіслати цей сигнал єдності, солідарності та показати, що ми продовжуватимемо підтримувати Україну в захисті її незалежності та цілісності стільки, скільки потрібно».

25 січня Німеччина після довгих вагань схвалила передачу Україні 14 танків Leopard 2 та їхній реекспорт із країн-партнерів.

У той же день США оголосили про відправку на фронт 31 танка Abrams.

Нагадаємо також, німецький міністр оборони Борис Пісторіус заявив, що перші танки можуть відправити до України до кінця березня.

На сьогоднішній день підтверджено постачання Україні 73 сучасних танків західних зразків: 14 Challenger 2 із Великобританії; 31 Abrams зі США; 14 Leopard 2 із Німеччини; 14 Leopard 2 з Польщі.

Також раніше президент Володимир Зеленський підтверджував, що в Україну має надійти 90 модернізованих Т-72.

Передача ще 30 – підтверджена офіційно не була.

Ще 50 Leopard 2, за поки що не підтвердженими даними, Україні можуть спільно поставити Португалія, Норвегія, Нідерланди, Фінляндія та Данія. Також, згідно з оцінками, від 20 до 50 одиниць цієї техніки може поставити Іспанія, а Швеція вирішує питання про передачу поки що неназваної кількості танків Stridsvag 122 — місцевого аналога Leopard 2.

Крім того, вирішується питання про постачання деякої кількості Leclerc із Франції.

Що ж, така допомога не може не радувати, надіємось, що світові партнери будуть надалі інтенсивно постачати зброю в Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *