10 хвилин тому! Жирна крапка: Путіна знищили – США вмазали, Байден доб’є! РФ кінець, досить

Сьогодні стало відомо, що в США конгресмени закликали Байдена посилити політику Байдена щодо Росії.

Старший республіканець комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США Майкл Маккол (від штату Техас) і весь республіканський склад підкомітету Палати по Європі, енергетиці, навколишньому середовищу та кіберпростору направили листа держсекретарю США Ентоні Блінкену з вимогою до адміністрації президента США Джо Байдена посилити політику щодо Росії.

“Нещодавні рішення президента Байдена, пов’язані з політикою США щодо Росії, включаючи припущення (будівництва) „Північного потоку — 2“, <…> демонструють слабкість”, — зазначено у пресрелізі, опублікованому на сайті комітету.

Зазначимо, що 10 конгресменів, що направили Блінкену лист, зокрема, торкнулися в ньому питання військового втручання Росії у справи стратегічного партнера ​​США — України. Законодавці зазначають, що “нинішній адміністрації ніколи не вдавалося” підкріпити свою жорстку засуджуючу риторику щодо агресії Росії такими ж рішучими діями.

“Ми закликаємо адміністрацію Байдена негайно розглянути: збільшення з боку США допомоги Києву у сфері безпеки та переконання наших союзників і партнерів чинити так само”.

Відзначимо, що загроза можливої ескалації конфлікту є одним із вірогідних сценаріїв, тому ми маємо готуватися.

Так вважає політолог Максим Джигун і додає у своєму коментарі ictv:

“Окрім українсько-російського кордону в нас є близько 1000 км українсько-білоруського кордону. Там немає ні морів, ні стін, ні якихось інших запобіжних елементів, які могли б нас вберегти від подібного нападу. І тому це одна із найбільш вразливих ділянок сьогодні для України”.

За словами Максима Ялі, Росія планомірно бере нас у так зване кільце, адже ПВО є нашою слабкою ланкою і на кордоні з окупованими територіями і на кордоні з окупованим Кримом.

“Для Путіна Україна — незавершена історія. Ці війська — вони зосереджені не просто так. Вони можуть діяти. І Кремль дає зрозуміти це багатьом європейським, американським і українським політикам”, — каже Микола Давидюк.

Однак чи допоможуть Україні західні партнери?

“Стиль Путіна — через погрози домагатися політичних поступок — нарешті стає зрозумілим Європі Найбільш показовими є реакція Туреччини і Великої Британії. Ми бачимо безпосередню участь цих країн у формуванні сучасних Збройних Сил”, — розповідає політолог Володимир Цибулько.

Максим Ялі переконаний, що окрім Британії мало хто зважується на конкретні дії:

“Збоку Франції і Німеччини конкретики мало. Вони навіть не заявили про те, що у разі повноцінної агресії, знімуть ембарго на постачання летальної зброї. Тобто все це лише балачки і занепокоєння без жодної конкретики. І до цього ми маємо звикнути і реально змінювати подібні заяви”.

Політолог Кость Бондаренко пояснює:

“Західні партнери настільки заглиблені у свої власні справи і комфорт, що воювати за якусь незрозумілу їм Україну, вони навряд чи стануть. Так, вони будуть впроваджувати санкції, висловлювати занепокоєння, підтримувати у ЗМІ, але жоден солдат США чи Великобританії, окрім можливо приватних військових компаній не перетне кордон України”.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *