Жахаюча провокація! Прямо на кордоні з Польщею – загр0за для НАТО, Лукашенко влаштував немислиме! Ситуація загострюється!

На Волинському та Поліському напрямках білоруських військових переозброюють. Заступник начальника головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов заявив, що білоруські війська почали мінувати прикордонну з Україною та Польщею територію.

Основні зусилля Збройних сил Білорусі концентруються на розвідці, інженерному оснащенні своїх позицій, а також на заходах бойової підготовки. Крім того, здійснюється мінування під’їзних шляхів, лісових доріг та мостів у прикордонних з Україною районах Брестської області, вздовж державного кордону України з Польщею до напрямку Алевськ – Новоград-Волинський (Житомирська область), – заявив Олексій Громов 2 червня на брифінгу у Києві.

Водночас, за його словами, українська військова розвідка не спостерігає формування на Волинському та Поліському напрямках ударних підрозділів для настання з території Білорусі. Проте, ймовірність ракетного обстрілу української території, як і раніше, зберігається.

З 1 червня Держприкордонкомітет Білорусі запровадив обмеження на вхід, в’їзд та тимчасове перебування громадян у прикордонній смузі у трьох районах Гомельської області на кордоні з Україною – Брагінським, Хойникським та Лоєвським.

Обмеження запроваджуються з 1 червня по 31 серпня «з метою прикордонної безпеки», повідомляв прикордонний комітет 28 травня. Про обмеження у прикордонних районах Брестської області нічого не повідомлялося.

Як повідомлялось раніше, з 22 червня до 1 липня у Гомельській області Білорусі, яка межує з Київською, Чернігівською та Житомирською областями України, відбудуться планові мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами та організаціями збройних сил Білорусі, що дислокуються на території регіону. Про це повідомляють білоруські ЗМІ з посиланням на слова військового комісара Гомельської області Андрія Кривоносова.

Заходи такого роду традиційно проводяться для підвищення рівня бойової та мобілізаційної готовності військових комісаріатів, удосконалення військових знань і практичних навичок військовозобов’язаних. Збори акумулюють усі райони області. У період навчань буде обмежено рух окремими територіями, що прилягають до об’єктів збройних сил. Окрім того, заплановані заходи вогневої підготовки на стрільбищах, – заявив Кривоносов, якого цитують білоруські ЗМІ.

27 травня Державний прикордонний комітет Білорусі анонсував, що на все літо обмежить тимчасове перебування громадян у прикордонній смузі на кордоні з Україною «з метою гарантування прикордонної безпеки».

Водночас 27 травня у Міноборони України зазначили, що наразі зберігається загроза завдання з території Білорусі ракетних ударів по Україні: у прикордонні райони перемістили дивізіон оперативно-тактичних ракет «Іскандер-М».

Попри заяви Олександра Лукашенка, що білоруська армія «не брала і не має наміру брати участі в «спецоперації» (так Росія називає своє військове вторгнення), за даними українських військових, обстріли території України російські війська здійснювали і з території Білорусі. Крім того, неодноразово фіксувалося пересування військ РФ по території Білорусі задля атаки України.

Намагання Білорусі вторгнутися в Україну під тиском Путіна закінчиться катастрофою для режиму Олександра Лукашенка. Про це заявив аналітик та публіцист, екс-заступник голови партії «Демократичний Альянс» Віктор Андрусів в інтерв’ю Юрію Романенку.

На його думку, “вторгнення Білорусі в Україну буде для Києва грандіозним стратегічним успіхом”, тому що білоруська армія слабка і буде розгромлена ЗСУ. Це дозволить Україні отримати нагоду вести бойові дії на території РБ. Це стане катастрофою для режиму Лукашенка.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *