Як все їсти та не товстіти: дізнайтеся, в який час їжа засвоюється, а в який перетворюється на жир!

Як все їсти та не товстіти: дізнайтеся, в який час їжа засвоюється, а в який перетворюється на жир!

Біологічні ритми – циклічні зміни роботи організму. У кожного органу та системи органів свої періоди підйому й спаду активності. Так ось, якщо спланувати харчування відповідно до них, їжа буде засвоюватися в десятки разів краще, а обмін речовин прискориться. Через короткий час ви помітите, як вага почне знижуватися сама по собі.

Коли краще їсти
На підставі досліджень годин активності органів дієтологи склали приблизний план харчування.

З 6 до 10 ранку максимально активні кишківник і шлунок. Саме в цей час найкраще снідати та їсти ситніше. Поки готується їжа, випийте склянку води з чайною ложкою лимонного соку та такою ж кількістю меду. Так ви допоможете підшлунковій та печінці увімкнутися в роботу.

На сніданок вибирайте продукти, багаті клітковиною, вуглеводами, білками. Яйця, твердий сир, вершкове масло, цілозерновий хліб, молочні каші з медом і фруктами підійдуть найкраще. Їжа повністю засвоїться та перетвориться на енергію. Не припускайтесь помилки вранці, снідаючи вівсянкою на воді або знежиреним йогуртом. Ваш перший прийом їжі повинен бути королівським!

З 9 до 11 і з 11 до 13 посилено працюють селезінка та серце. Час для розумових навантажень та легкого перекусу. Чаю зі жменею сухофруктів або йогурту з бананом буде досить.

З 13 до 15 в роботу знову вмикаються кишківник і шлунок. Але при цьому в організмі в цей час багато амілази та протеази – ферментів, що переробляють цукор і крохмаль. Час активного всмоктування! Щоб працездатність залишилася на колишньому рівні, варто підживити організм порцією (150 гр) нежирного м’яса, курки чи риби з овочами на гарнір.

З 16 до 17 активізується видільна система: сечовий міхур, потові залози. Посилюється жироспалювання. Проведіть цю годину без їжі. Ідеальний час для занять спортом. Не забудьте заповнити втрату рідини та випити не менше 2 склянок води!

З 17 до 19 – час легкої вечері, щоб вгамувати голод і розслабитися. Запечені овочі з рибою або куркою, сир. Врахуйте, що вечірня порція їжі повинна бути вдвічі меншою від обіду.

Приблизно після 19 години органи шлунково-кишкового тракту уповільнюють роботу. Травні ферменти в цей час майже не виробляються. Щоб до моменту відходу до сну не розбушувався голод, випийте склянку кефіру. Після цього нічого, окрім трав’яного чаю, в організм надходити не повинне.

З 20 до 21 починає вироблятися мелатонін – гормон, який готує організм до сну. Посприяють цьому чаї без кофеїну з ромашки, меліси, чебрецю, що заспокоять нервову систему, підготують організм до відпочинку.

З 22 до 24 підвищується концентрація мелатоніну та соматотропного гормону, що відповідає за ріст у дітей та метаболізм у дорослих. Фаза активного оновлення та жироспалювання. За умови, що ви спите в цей час і не наїлися звечора, за ніч можете втратити до 900 ккал!

Харчуватися за біоритмами легко, а результат помітний не тільки за кількістю скинутих кілограмів. Значно покращиться ваше самопочуття! Бадьорість вранці, прекрасний настрій впродовж дня, відсутність тортур голодом і нервових зривів – все бажане вже закладене в нас природою. Нічні посиденьки перед екраном комп’ютера, засинання зі смартфоном в руках, екстремальні дієти – ми робимо все, щоб вивести з ладу чудовий механізм нашого організму.

Джерело:mereza.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *