Вже скоро! Ракетам РФ кінець – радісна звістка: назвали деталі. Україна переможе!

Україна має отримати дві батареї систем протиповітряної оборони NASAMS, а не дві системи, як повідомлялося раніше.

Однак це станеться не так швидко, як хотілося б. Про це заявив речник командування Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат в інтерв’ю НВ.

“Нам не дві штуки пообіцяли, а дві батареї. Ми розуміємо, що таке високотехнологічне озброєння мають небагато країн світу і стоять за ним у черзі”, – сказав Ігнат.

Він зазначив, що поки точна кількість зенітно-ракетних комплексів, які отримає Україна, не може бути оприлюднена.

“Йдеться про дві батареї, які мають не тільки пускові установки, а й певні машини для зарядки, виявлення цілей і обслуговування комплексів”, – сказав спікер командування ПС ЗСУ.

Він зазначив, що потужності виробників не безмежні і постачання систем ППО NASAMS та IRIS-T в Україну “не швидкий процес”.

“Все відбуватиметься, на жаль, поступово і не так швидко, як нам цього хотілося б вже сьогодні”, – сказав Ігнат.

Батарея зенітно-ракетного комплексу NASAMS другого покоління складається з 12 пускових установок (кожна несе шість ракет AIM-120 AMRAAM), восьми радарів, одного центру керування вогнем, однієї машини з електронно-оптичною камерою та одного автомобіля Tactical Control Cell.

Батарея NASAMS третього покоління містить шість мобільних пускових установок ракет малої дальності IRIS-T SLS, встановлених на гусеничних машинах, а також триколісну високомобільну пускову установку.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *