Вже офіційно! Головна ставка олігарха – Ахметов йде ва-банк: війна набирає обертів. Перейшов межу!

З кожним днем боротьба Зеленського та Ахметова стає дедалі жорстокішою та яскравішою. Останніми місяцями саме канали цього олігарха стали головною платформою для всіх одвічних та нових критиків президента.

Один із близьких до Ахметова політиків пояснив Українській правді, що спусковою пружиною став саме закон про олігархів, в цей момент ЗЕ, на думку найбагатшої людини україни, звернув не туди.

“Ми говорили Зеленському, що там, де ми можемо допомогти, ми будемо це робити. Але якщо ви почнете робити дурниці, поведете країну не туди, ми будемо проти вас. Закон про олігархів – це якраз “не туди”. І ми не можемо таке підтримувати”, – пояснює співрозмовник.

Як виявилося, Рінату Ахметову зовсім не припав до душі антиолігархічний курс очільника держави.

“Для Ріната гроші – ніщо. Йому важливо вранці дивитись в дзеркало на себе без огиди. А були не дуже коректні розмови з боку Офісу. Банкова хоче, щоб всі брали під козирок. Так не буде. Це не до нас”, – каже згаданий співрозмовник в оточенні Ахметова.

Один із депутатів “Слуги народу” заявив, що напруга наростала давно.

“Ще з лютого, коли ввели санкції проти Медведчука. Зеленський поламав статус-кво. І це було тільки питання часу, коли почнуться конфлікти”, – пояснює логіку подій один із депутатів “Слуги народу“.

“Раніше система була в тіньовий спосіб збалансована. Влада могла щось робити, але її дії можна було спрогнозувати. А Зе дістав з рукава козир РНБО, і всі трохи прифігіли. Можна сьогодні бути великою людиною, а завтра ходити під санкціям. Такого ніколи ще не було”, – додає співрозмовник.

Відсутність можливості реально впливати на політичний порядок денний заважає олігарху комфортно жити, як це було колись. Так, впливу найбагатшого українця досить, щоб вирішувати якісь ресурсні питання. Однак, як з’ясувалося, без своєї фракції навіть найбагатший українець не може заблокувати понятійні речі типу невигідного йому закону про олігархів,-переконані співрозмовники видання.

Також один з депутатів монобільшості вважає, що в наступному скликанні Верховної Ради олігарх хоче повністю викорінити тих, хто критикує його та соратників.

“Знаєте, ми все більше віримо у те, що Ахметов не хоче з нами воювати, а хоче нас просто прибрати. Повністю поміняти ландшафт політичний, помагати всім, хто не ми, щоб в наступній Раді у нього було одразу кілька фракцій, а нас якомога менше”, – ділиться своїми спостереженнями один зі “слуг”.

Якщо ґрунтовно проаналізувати повістку на телеканалах Ахметова, можна дійти висновку, що він активно створює проекцію вже на наступний парламент.

Команда олігарха працює за двома сценаріями та політичними напрямками:

По-перше, системно піарять “колишніх” політиків, списаних льотчиків. Наприклад, екс-прем’єрів Арсенія Яценюка і Володимира Гройсмана, лідера “Сили і честі” Ігоря Смешка, головного “радикала” Олега Ляшка.

Частково сюди можна зарахувати і “нашиста” Євгена Мураєва, який в основному критикує і ОПЗЖ, з лідерами якої в Ахметова давні конфлікти, і Зеленського.

По-друге, шукають нових постатей, найчастіше, ображених та президента та його оточення, які можуть грати на електоральному полі Зеленського. З цим пов’язане регулярне залучення в ефіри таких людей як Дмитро Гордон та доктор Комаровський.

Безперечно, Дмитро Разумков є головною зіркою в цьому аспекті.

“Через те, що Діма не підтримував закон про олігархів, Рінат із вдячності повністю відкрив йому двері на канали. Грошей зараз точно не дає, але медійно помагає, це правда”, – розповідає УП джерело з оточення Ахметова.

Разумков по кілька разів на тиждень виступає на праймових ефірах “України 24”, де має повну свободу самовираження. На одному з останніх ефірів ведучі договорились до того, що почали ледь не агітувати телеглядачів підтримувати Разумкова.

Незважаючи на те, що екс-спікер – ризикована авантюра, з часом, він може принести Ахметову значний дохід. Ще більше збагативши й так того, хто володіє найбільшим достатком в нашій країні.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *