Витягуйте гроші з заначок: податкова хоче взятись за всіх українців. Верховна Рада вєе почала розробляти законопроект

Про те, що в нашій країні буде введена оновлена система податкового контролю використовує непрямі методи моніторингу витрат українців, і якщо вони будуть відповідати офіційним доходам громадянина, то ДПС зможе запитувати дані про походження коштів, а коли інформація про джерело грошей не буде надана, то із загальної суми витрат спишуть 18 відсотків оподаткування, посилаючись на слова голови комітету парламенту, відповідального за питання фінансів, податкової та митної політики, Данила Гетьманцева, пише “UBR“.

Податки. Фото: скріншот YouTube-відео.
Податки. Фото: скріншот YouTube-відео.

Зокрема, подібні зміни поки тільки розробляються в Міністерстві фінансів, і пізніше цей проєкт закону буде направлений до Верховної Ради. Згідно з податковими інноваціями, кожна людина повинна буде підтвердити легальність витрачених грошей, і в цьому випадку ніяких питань до нього не виникне.

Крім того, уникнути 18-відсоткового оподаткування можна, якщо скористатися правом на “податкову амністію”, яка проходить в нашій країні з 1-го вересня 2021-го року по 1-е вересня 2022-го року.

Податок. Фото: скріншот YouTube-відео.
Податок. Фото: скріншот YouTube-відео.

Гетманцев запевняє, що безпосередньо витрати обкладатися не повинні, і, відповідно до розроблюваного алгоритму, тільки до тієї суми, походження якої пояснити неможливо, будуть застосовувати 18-відсоткову ставку збору. Громадянам дається право довести легальність витрачених коштів як стверджуючи що це доходи, накопичені за все життя, так і пройшовши “амністію”.

Нагадаємо, що в рамках “податкової амністії”, можна задекларувати всі свої активи, включаючи валюту і рухоме або нерухоме майно за “пільговою” ставкою в 5 відсотків для українських, і в 9 відсотків для закордонних. Втім, нові методи податкового контролю мають набути чинності не раніше 2023-го року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *