Ви тільки не панікуйте! Прямо зараз ворог намагається захопити ще одне велике місто: “Там ситуація найзагрозливіша”. Зеленський заявив про плани окупантів на Запоріжжя

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація у Запорізькій області — найбільш загрозлива. А все через те, що окупанти хочуть захопити весь регіон.

Про це він сказав під час спілкування з журналістами, передає Громадське.

«Щодо Запорізької області — гадаю, там ситуація найзагрозливіша. Там частину окуповано, ворог постійно — публічно та непублічно, через перехоплення — ми розуміємо, що ворог хоче окупувати Запоріжжя. В інших напрямках ситуація, ми бачимо, краща», — сказав президент.

І уточнив, що ситуація на сході зараз складна: у Сєвєродонецьку росіян більше, вони потужніші, але в України є всі шанси боротися на цьому напрямку.

На Харківському напрямку, на думку Зеленського, більше позитиву: «Потроху, крок за кроком, деокуповуються наші невеликі села та громади».

Яка ситуація у Запорізькій області?

Наразі під контролем окупантів перебуває частина Запорізької області уздовж Азовського моря, зокрема Мелітополь і Бердянськ. Тимчасово захоплений і Енергодар, поряд із яким розташовується Запорізька атомна електростанція.

За даними ОВА, майже 60% території регіону тимчасово окупували російські війська. Інша частина області зазнає постійних обстрілів з боку окупантів.

У регіоні активно діє Рух опору. У Мелітополі українські партизани вже ліквідували російських військових високого рангу, а в перехоплених розмовах російські солдати між собою скаржаться на «українські диверсійні групи».

У Токмаці партизани розповсюджують антиросійські листівки на вулицях, а у Мелітополі 29 травня відбувся на проукраїнський мітинг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *