Влада Німеччини відкинула пропозицію! Ідея Іспанії – танки Leopard не постачатимуть в Україну. Шольц попередив іспанців!

Влада Німеччини відкинула пропозицію Іспанії передати Україні близько 40 танків Leopard 2A4 після їх модернізації, про це пише Spiegel із посиланням на урядові джерела.

Якби Берлін погодився на пропозицію, то це був би перший випадок, коли країна-член НАТО поставила танки Україні.

З того часу іспанці різко відступили: план не був остаточно узгоджений політично. Чи була це просто ідея від когось нижче рівнем?, – пише видання.

Також повідомляється, що німецька влада в телефонних розмовах попередила іспанців, що цей крок буде відступом від прийнятого всіма західними союзниками рішення (хоч і неформального) не постачати Київу танки.

За даними німецької редакції Business Insider, у Мадриді навіть перепросили у Берліна “за хвилювання і тиск, що чинився на канцлера”.

Тому не дивно, що до федерального уряду не надходило заявок на постачання іспанських танків до України, – зазначили співрозмовники.

До того ж постачання важкого озброєння з Німеччини, очевидно, відкладеться до зими. Німецьке бюро видання Business Insider пише, що Німеччина відправить РСЗО M270, обіцяні Шольцом, до України набагато пізніше, ніж передбачалося. Німці стверджують, що в системі озброєння не вистачає оновлення програмного забезпечення, що дозволяє стріляти американськими та британськими ракетами. Видання зазначає, що передача озброєння «відбудеться не раніше зими».

Менше половини з 40 німецьких транспортних засобів Mars II наразі взагалі не працюють. Зазначається, що спочатку необхідно перепрограмувати програмне забезпечення ракетних установок, оскільки німецька техніка ще не може стріляти боєприпасами зі США чи Великобританії. А саме ці види боєприпасів є в Україні у великій кількості. У гіршому випадку на вирішення програмних проблем знадобляться місяці, оскільки система Mars II працює значно складніше, ніж у самохідної гаубиці.

джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *