Відважні білоруси! Новий полк – на захист України. Дати відсіч ворогу – разом до перемоги!

У складі Іноземного легіону ЗСУ з’явиться окремий полк з білоруських військових.

Раніше інший білоруський підрозділ, сформований одразу після вторгнення ЗС РФ, увійшов до складу Збройних сил, а бійці склали присягу.

Білоруські добровольці, які воюють в Україні проти російських загарбників, почали формувати новий полк під назвою “Погоня” (“Пагоня”, — бел.). Про це повідомили на своєму офіційному Telegram-каналі.

“Полк створено за ініціативою білоруських офіцерів за підтримки Збройних Сил для захисту незалежності та територіальної цілісності України, а також для створення основи для створення нової професійної білоруської армії”, – зазначають ініціатори.

Нагадаємо, Інтернаціональний легіон територіальної оборони України — військова частина, у якій служать військові добровольці — громадяни інших країн. Створена Урядом України за ініціативою Президента Володимира Зеленського для боротьби з вторгненням Росії в Україну.

Повідомляється, що білоруський полк “Погоня” є офіційною структурою Міжнародного легіону Збройних Сил України.

Полк створено з ініціативи білоруських офіцерів за підтримки ЗСУ для захисту незалежності та територіальної цілісності України, а також для створення бази нової професійної білоруської армії.

Творці полку зазначають, що вербувальний пункт “Погоні” розташований у Варшаві, Польща. Але потрапити в нього зможуть тільки ті, хто пройде попередній відбір, який включає перевірку та співбесіду.

Творці полку зазначають, що першу групу кандидатів уже відібрано, і розпочато навчання. Зазначимо, що “Погоня” — вже другий підрозділ із білоруських добровольців у складі ЗСУ. 25 березня, коли білоруси святкують День Волі, до складу ЗСУ увійшли бійці батальйону імені Кастуся Калиновського, створеного після нападу Росії на Україну. Вони склали урочисту присягу.

Самопроголошене керівництво республіки білорусь продовжує заперечувати участь у війні проти України, безперешкодно надаючи території для розміщення підрозділів збройних сил російської федерації, аеродромну та транспортну мережі, а також місця для розташування пускових установок крилатих та балістичних ракет. Водночас, у відповідності до міжнародних правових актів, як агресор може розглядатися “країна, яка надає свій повітряний простір, свою територію для завдавання ударів по третій країні”.

Також республіка білорусь надає російським окупантам можливість користуватися мережею лікувальних закладів на своїй території. Так, протягом останньої доби до населеного пункту Наровля Гомельської області відзначено прибуття з території України великої кількості російських військовослужбовців з різного ступеня важкості пораненнями.

ЗСУ продовжуть давати гідну відсіч прротивнику, так 30 березня збито 3 літаки-винищувачі та безпілотний літальний апарат.

Про це повідомило Повітряне командування “Схід” у Фейсбуці.

“Підвищуємо ставки! Одразу три літака-винищувача та один БПЛА збиті сьогодні розрахунками зенітних ракетних комплексів Повітряних Сил на Слобожанському напрямку”, – йдеться у повідомленні.

Також бойовий танк Т-72 росармії знищений вщент штурмовиками 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Від ракетного удару з переносного протитанкового комплексу Javelin не врятував ні активний захист, ні так званий «мангал» (наварені зверху ґрати).

Після ураження ракетою в танку здетонував боєкомплект, внаслідок чого його башту зірвало. Екіпаж (троє ворогів) знищений без можливості ідентифікації, – повідомляє пресслужба Сухопутних військ ЗСУ.

З боку 128 бригади поранених чи загиблих немає.

В пресслужбі наголосили, що сама наявність у ЗСУ сучасних переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin чи NLAW викликає в росіян паніку. У разі влучення ракети в танк, БТР, БМП чи іншу броньовану техніку в екіпажу й десанту немає жодних шансів вижити.

джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *