В “ЛДНР” пенсіонеру, який підірвав банкою меду бійців ЗСУ – сьогодні віддячили і подарували великого..

Пенсіонер Микола Рубан, який в 2014 році приніс на блокпост українських бійців банку меду із захованим там вибуховим пристроєм, повернувся додому.

Рубан, засуджений до 15 років позбавлення волі і відбував покарання, переданий бойовикам  “ЛНР”  в рамках чергового  обміну утримуваними особами. Пенсіонер, як пишуть пропагандистські ЗМІ, повернувся до своєї сім’ї в село Миколаївка, що знаходиться на окупованій території

У 2014 році він приніс на блокпост українських військових біля  Станиці Луганській трилітрову банку меду. Коли військові спробували відкрити банку, пролунав вибух. Один військовослужбовець загинув, троє були поранені. Рубана затримали українські силовики.

Старого прихильника “ЛНР” повернули додому і зустрів так званий “депутат” “народного ради” “ЛНР” Юрій Юров і “громадська активістка” Катерина Алісова. Вони вручили Рубану квіти і подарунок – плед. Зрозуміло, в пропагандистських ЗМІ написали, що Микола Рубан дуже зрадів такій увазі. Пенсіонер навіть провів паралель між своїм “вчинком” і участю його батька у Другій Світовій війні, показав кітель і нагороди батька, які він зберігає.

Домовився навіть до того, що сказав: “Я повернувся додому, і мені не соромно дивитися людям в очі, тому що я зробив все, що міг, щоб захистити нашу землю від навали фашистів”. А в мережі українці відреагували на повернення “героїчного дідуся” в “ЛНР” по-своєму. З’явилося чимало постів і коментарів, що відплата має здійснитися.

“Українці – дуже добра нація, вороги, Які знищують Захисників України почуваються добре, пріймають вітання” , – жорстко прокоментувала повернення в “ЛНР” сепаратиста Inna Turenko в  Twitter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *