В ці хвилини! Стефанішина влупила: зустріч з ЄБРР – збереження клімату, гендерна нерівність в Україні

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина зустрілася з делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку на чолі з Віце-президентом ЄБРР паном Аланом Пію та новопризначеним Віце-президентом з політики та партнерства ЄБРР паном Марком Боуменом.

На зустрічі вони обговорили реалізацію поточних проєктів співпраці з ЄБРР, а також перспективи співробітництва в контексті підтримки імплементації Україною засад Європейського зеленого курсу та виконання зобов’язань зі скорочення викидів вуглецю.

«Зараз весь світ стоїть на порозі глобальних змін, аби зберегти планету для наступних поколінь. Нещодавня кліматична дискусія на Конференції ООН у Глазго підняла питання зеленої політики на ще вищий рівень. Для України це означає близько 10 млрд євро на зелену трансформацію щорічно протягом наступного десятиліття. Важливо започаткувати співпрацю з Зеленим кліматичним фондом ООН, аби отримати більш широкий доступ до фінансових ресурсів для реалізації проєктів у сфері скорочення викидів парникових газів. Розраховуємо на активну підтримку з боку ЄБРР в цьому питанні», – зазначила Ольга Стефанішина на офіційній Фейстуб-сторінці “Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроантлантичної інтеграції”.

Урядовиця зокрема наголосила, що Україна пропонує розглянути можливість більш широкої підтримки ЄБРР у реалізації інфраструктурних проєктів з енергоефективності та співфінансування декарбонізації у сферах водневої економіки та відновлюваної енергетики.

Також Ольга Стефанішина порушила тему гендерної рівності та повідомила партнерів про майбутню акцію, присвячену 16 дням проти насильства, яка розпочнеться 25 листопада і триватиме до 10 грудня. Вона підкреслила, що дуже цінує увагу міжнародних організацій до питання протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі та висловила пропозицію щодо започаткування програм підтримки жінок-підприємиць постраждалих від економічного домашнього насильства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *