В ці хвилин! Шість нових партій у Раді – надзвичайне! Порошенко програв Зеленському, вже вдруге!

Шість політичних партій подолали б прохідний п’ятивідсотковий бар’єр, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом. Про це свідчить опитування, проведене Центром Разумкова 11-17 листопада.

“Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 11 по 17 листопада 2021 рокуметодом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95”, – йдеться в повідомленні.

За партію «Слуга народу» проголосували б 22,7% респондентів, за партію «Європейська солідарність» – 18,8%, за «Опозиційну платформу – За життя» – 12,7%, за Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – 8,8%, за партію Дмитра Разумкова – 7%, за партію «Сила і честь» – 5,7%.

Крім того, планують голосувати партію «Українська стратегія Гройсмана» 4,4% виборців, партію «Наші» – 4,3%, ВО «Свобода» – 3,5%, Радикальну партію Олега Ляшка – 2,9%, «Партію Сергія Притули» – 2,4%, партію «Громадянська позиція» –1,5%, партію «Удар Віталія Кличка» – 1,0%, «Партію Шарія» – відповідно 0,7%. 

Також опитування показала, що якби президентські вибори відбулися найближчим часом, до другого туру вийшли б Володимир Зеленський (25,2% голосів тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з вибором) та Петро Порошенко (17,5%).

Решта потенційних кандидатів набирають значно менше: Юрій Бойко – 10,9%, Юлія Тимошенко – 9,4%, Дмитро Разумков – 7,5%, Ігор Смешко – 5,2%, Володимир Гройсман – 4,9%. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *