У Раді планують обкласти податками селян, які обробляють землю і вирощують продукцію власноруч

Жителів українських сіл, які не здали в оренду свої земельні ділянки, а обробляють їх самостійно, тепер змусять оформляти ФОП і декларувати доходи.

Як інформує видання “Слово”, обласні податкові служби закликають фізичних осіб, які самостійно обробляють земельні паї площею від 2 га і отримують дохід від продажу сільськогосподарської продукції, подати декларацію про майновий стан і доходи.

Згідно із законодавством України, доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 га, підлягають оподаткуванню ПДФО за ставкою 18 відсотків, плюс військовий збір в розмірі 1,5 відсотка.

Декларацію про доходи селяни, які самостійно обробляють свої землі, повинні подати до 30 квітня поточного року. Оплатити податкові збори, включаючи військовий збір, слід до 1 серпня 2021 року. Щоб далі мати можливість здійснювати свою діяльність, селянам рекомендують зареєструватися суб’єктами господарювання – ФОП, сплачувати відповідні податки, бюджетні збори та ЄСВ.

Крім того, Міністерство фінансів працює над усуненням «лазівок» у законодавстві, які дозволяють підприємцям ухилятися від сплати податків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *