Тропічні зливи і хвилі аномальної спеки: серпень принесе чергові погодні сюрпризи

Погода в Україні в серпні продовжить тенденцію всього аномального літа. За прогнозом синоптиків очікуються різкі перепади температур, тропічні зливи, шквали і грози, а також кілька хвиль аномальної спеки вище 30 градусів тепла.

Що чекати українцям від погоди влітку –  читайте в нашому матеріалі нижче.

Август в Україні почнеться з сильної спеки, а потім більшість областей накриє тропічними зливами. Середина місяця буде досить прохолодною, але потім знову більшість областей накриє аномальна спека.

Як розповів співробітник Українського гідрометеорологічного інституту  Владислав Тимофєєв  в коментарі для видання ” Сегодня “, в серпні очікується дві хвилі сильної спеки.

“Кінець липня – початок серпня і ще друга або третя декада серпня. Але на півночі України не повинно бути екстремальної спеки 35-37 градусів. Це може бути тільки на півдні. У Києві буде 30-33 градуси. Між цими хвилями буде дощ “, – розповів синоптик.

Він додав, що перша половина вересня буде теплою, а осінь почнеться тільки до кінця місяця.

Як відзначають в  Українському гідрометцентрі , середня місячна температура в серпні складе +18 +22 градуси. У південних, південно-східних областях, в Криму та місцями в Карпатах до +23 +24 градусів.

Очікується на 1-1,5 градуса вище кліматичних норм в серпні. А ось опадів очікують в межах норми – 31-80 мм, на Прикарпатті до 99 мм.

А ось народний синоптик  Леонід Горбань  склав календар погоди на серпень і зазначив, що можливі сильні бурі і періоди аномальної спеки.

1-3 серпня : сильна спека

2 серпня : буря

8 серпня : буря

11-14 серпня : дощі

19-21 серпня:  спека

22 серпня : дощі

23-26 серпня : спека

29 серпня : дощі

Джерело:merezha.co

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *