Терміново! Ще одна відставка –Баканов не чекав- їх викрили. Зеленський не залишить

Службу зовнішньої розвідки тепер очолюватиме нова людина. Президент Володимир Зеленський 23 серпня призначив Олександра Литвиненка замість Валерія Кондратюка.

Так, Зеленський звільнив Кондратюка з посади голови Служби зовнішньої розвідки. Наразі причини такого рішення невідомі.

На його місце президент призначив Литвиненка. Раніше він був директором Національного інституту стратегічних досліджень.

В свою чергу, телеграм канал Шептун пише:

Поки рано говорити, що відставка Кондратюка пов’язана з викраденням Чауса. Нагадаємо, що в причетності до операції звинувачують співробітників ГУР і СБУ. Була розкрита і секретна військові база МО, де ймовірно міг перебувати Чаус. Ми бачимо суцільні провали Баканова і Тарана, чиї співробітники наслідили і попалися на всі камери.

В свою чергу, сьогодні генпрокурор Молдови підтвердив причетність українських держслужб.

“Можу вам сказати, що були задіяні державні установи [України]. Ми визначили і встановили людей, які були причетні до справи Чауса”, — сказав генпрокурор.

За його словами, Молдова вже відправила в Україну кілька запитів з цього приводу. Зараз там чекають на відповідь.

Держслужби України причетні до викрадення колишнього судді Миколи Чауса. Такого висновку дійшли після завершення розслідування, про яке повідомив генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло, інформує Unimedia.

“Можу вам сказати, що були задіяні державні установи [України]. Ми визначили і встановили людей, які були причетні до справи Чауса”, — сказав генпрокурор.

За його словами, Молдова вже відправила в Україну кілька запитів з цього приводу. Зараз там чекають на відповідь.

Напередодні Слідчий комітет парламенту Молдови звернувся до Верховної Ради України щодо організації зустрічі для обговорення розслідування зникнення екссудді Миколи Чауса.

Адвокат екссудді Олександр Вишневий повідомив журналістам, що його та інших захисників Чауса запросили для участі в засіданні у двосторонньому міжпарламентському молдовсько-українському форматі, щоб отримати будь-яку інформацію щодо розслідування викрадення екссудді правоохоронними органами України.

“У комісії (парламентська комісія в Молдові – ред.) зазначили, що не мають жодної інформації стосовно цього, оскільки українська сторона не реагує на запити з боку представників влади та правоохоронних органів Молдови”, – заявив Вишневий.

“Така реакція, за їх твердженням, перешкоджає встановленню всіх фігурантів кримінальної справи. А йдеться не тільки про виконавців, а й про замовників злочину, встановлення їхнього місцеперебування”, – додав адвокат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *