Термінове звернення! Прямо з фронту: Залужний не стримався – поставив РФ на місце! Україна переможе!

Росія є системним ворогом України, який століттями прагне її знищити – спочатку Російська імперія, пізніше СРСР, а сьогодні РФ, яка успадкувала це бажання. На тлі постійної загрози від агресивного сусіда українці мають бути стійкими й сильними та зробити все, щоб не залишити своїм нащадкам криваву війну “у спадок”.

Головнокомандувач ЗСУ розповів про 25-ту окрему повітрянодесантну Січеславську бригаду.

Командир батальйону Руслан, який на війні з 2014 року, розповів про своє бачення історії на своїй сторінці у Фейсбук.

“Історія залежить від того, хто її пише. Мені б хотілося, щоб українську історію писали люди, які брали безпосередню участь у війні. До історії треба ставитися так, щоб наші діти читали правду”, – каже Руслан.

До слова, нещодавно Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний нагадав партнерам, що з доставкою зброї не можна зволікати, оскільки це вимірюється життями людей, які рятують світ від російських окупантів.

“Нам дуже важко, але ми стоїмо. Ми боремося за кожну ділянку фронту, за кожний населений пункт. Вибивати ворога з нашої землі нам допомагає західне озброєння і техніка.

Ми вдячні за надану міжнародну технічну допомогу. Водночас, ми дуже потребуємо зразків озброєння, які дадуть можливість уражати противника на великій відстані. І з цим не можна зволікати, адже ціна затримки вимірюється життями людей, які собою захистили світ від рф”.

Тим часом Адміністрація президента США планує надати Україні ракетні системи залпового вогню, здатні вражати цілі на відстані понад 64 кілометри.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

У РСЗВ, яку США планують відправити, дальність дії приблизно вдвічі більша, ніж у гаубиць M777, вже наданих Україні.

Минулого тижня офіційні особи США заявили, що Білий дім близький до рішення про те, які системи надати Києву, але не назвали конкретної зброї, яка буде відправлена.

У понеділок увечері офіційні особи заявили, що мета відправлення реактивної системи залпового вогню — або GMLRS — полягає в тому, щоб посилити вогневу міць України проти російських військ, що вторглися на Донбас, не дозволяючи Києву розширити війну в глиб території Росії.

РСЗВ, що розглядаються для постачання, мають набагато меншу дальність дії, ніж армійська тактична ракетна система, яка може долати відстань майже у 300 км і яку адміністрація США не включає до свого наступного пакета озброєнь для України.

Невідомо скільки систем GMLRS поставлять США. Один чиновник сказав, що вони можуть прибути до України протягом кількох тижнів. Навчання їх використання почнеться швидко і займе щонайменше 10 днів.

Ракети будуть встановлені на колісній пусковій установці, яка називається High Mobility Artillery Rocket System.

Очікується, що адміністрація оголосить про своє рішення цього тижня.

Зазначимо, що вся зброя, яку зараз отримує Україна від Сполучених Штатів, є грантовою, ленд-ліз – це четвертий інструмент, над яким зараз працює українська влада.

Про це заявила посол України у США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Вся зброя, яку ми отримуємо зараз, – це фактично грантова зброя. Це не ленд-ліз, це ми отримуємо прямими виділеннями бюджету або президентськими виділеннями. Це означає, що нам просто передають зброю, або через дві програми – так звані USAID і FMF, за якими Америка купує зброю і нам передає», – сказала дипломат.

Маркарова зауважила, що ленд-ліз – це четвертий інструмент, який Україна може задіяти і над яким влада зараз працює.

Посол зауважила, що зараз завданням Києва є максимально швидко визначитись і вибрати те, що надається як грантова допомога.

«Це (грантова допомога – ред.) безповоротна допомога, тобто це зброя, яку Сполучені Штати дарують нам, і звичайно, ми тримаємо в голові і працюємо дуже активно над тим, що могло би бути предметом саме цього використання інструменту ленд-лізу», – підсумувала дипломат.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *