Суддям — ще по 9,4 тис, а військовим — лише 67 грн: у ПФУ приголомшили новими надбавками до пенсій

У січні 2021 року суддям збільшили пенсії на 9,4 тисячі гривень

У той час як розмір середньої пенсії в Україні становить близько 3,5 тисячі гривень, існує категорія пенсіонерів, яка може похвалитися виплатами в кілька десятків разів більшими. Йдеться про суддів, які з 1 січня 2021 року отримали значну надбавку до пенсії. Про це свідчать дані Пенсійного фонду.

З 1 січня цього року в Україні збільшили пенсії слугам Феміди на 9,4 тисячі гривень. На сьогоднішній день середній розмір пенсії суддів становить 77,3 тисячі гривень. У той же час пенсії військовослужбовців в цей же період піднялися всього на 67 гривень і склали 5,65 тисячі гривень.

Як зазначили в Пенсійному фонді суддя отримує довічне грошове утримання, яке дорівнює половині заробітної плати судді, який працює на відповідній посаді. Так, якщо зарплата чинного судді піднімається, то проводиться повторний перерахунок виплат судді, який знаходиться на заслуженому відпочинку.

Варто відзначити, що той рівень пенсійних виплат, який на сьогоднішній день отримують звичайні пенсіонери, недостатній для комфортного існування. За даними в Україні 4 з 5 пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності.

У той же час багато українців не можуть вийти на заслужений відпочинок по досягненню пенсійного віку. Вимоги до страхового стажу в Україні щорічно зростають. Так, в 2021 році в 60 років необхідно мати 28 років стажу, щоб вийти на пенсію. В іншому випадку стаж доведеться докуповувати, що по кишені не багатьом або продовжувати працювати ще кілька років. До слова, в майбутньому вийти на пенсію стане ще складніше, оскільки вимоги до стажу будуть підніматися щорічно до 2028 року.

Джерело:bbc-ccnn.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *