Страшна трагедія! Велике Горе вразило сім’ю легендарного українця,щ0йно перші подробиці:”Важко стримати сльози…”

Велика втрата для народу

Пішов з життя вчений-інженер, дипломат і громадський діяч Роланд Франко, останній онук відомого українського письменника Івана ФранкаВам буде цікаво

Роланд Тарасович помер 11 серпня у віці 89 років. Сумну новину повідомили на сторінці Міжнародного фонду Івана Франка в соцмережі Фейсбук, передавати Politeka.net. Причина смерті не вказується.

Співробітники Фонду висловили свої співчуття у зв’язку з відходом відомого українця: “світла пам’ять про цю добру людину назавжди залишиться в наших серцях і тих, кому пощастило з ним працювати, дружити і спілкуватися… Вічний спокій його душі. Вічна пам’ять”

Роланд Франко, як уже зрозуміло, був популяризатором творчості свого знаменитого діда. Народився 28 березня 1932 року у Львові. В юності він вирішив пов’язати своє життя з технічною сферою. Спочатку навчався на нафтовому факультеті, а потім на гірському. Є кандидатом технічних наук. У 50-х роках минулого століття Роланд потрапляв під підозру через нібито створення підпільної націоналістичної організації, але справі не дали хід-врятувало ім’я Діда.

Українці висловлюють свої співчуття у зв’язку зі смертю Роланда Тарасовича в коментарях:

Джерело:dymku.top

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *