Соцмережі вибухнули обуренням..На плакатах противників вакцинації у Києві помітили QR-код, який веде на сайт “Єдиної Росії”

На плакатах, з якими мітингують антивакцинатори у Києві, зображено QR-коди, що ведуть на сайт найбільшої політичної партії країни-агресора “Единая Россия”. Масова акція, організована рухом відомого антивакцинатора Остапа Стахіва, пройшла 24 листопада у центрі Києва.

Відповідну інформацію щодо кодів у поширюють всі, хто спробував їх відсканувати. Соцмережі буквально вибухнули обуренням та жартами з цього приводу.

Примітно, що раніше з тими самими плакатами виступали у Росії жителі Тиви, які також протестували проти вакцинації. Вони заявляли, що люди самі повинні вирішувати, робити їм укол чи ні, а запровадження QR-кодів поділяє населення за принципом “свій-чужий” , що загострює соціальні протиріччя у суспільстві.

Зокрема, на курйоз відреагував український журналіст Остап Говда. Він показав фото з акції, де “люди з плакатами і українськими прапорами виступають проти QR-кодів, бо вони не є тваринами”.

“Я не знаю хто друкував ті плакати. Але якщо просканувати коди, то вас заведе на сайт “Єдіной Росії”. І це не жарт”, – здивувався журналіст.

“Питання до антивакцинаторів: Ви зовсім не перевіряєте, що вам дають російські куратори? Питання до російських агентів: яку премію отримали за підмазування до керівної партії?” – написав український нардеп Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, 24 листопада відбулася акція протесту противників вакцинації від коронавірусної хвороби. Вона пройшла під наглядом великої кількості правоохоронців. На мітинг зібралося близько 500 осіб, серед яких більшість тих, хто підтримує зарештованого львівським судом Остапа Стахіва. Майже всі мітингувальники прийшли без масок на обличчях. Через акцію у центрі столиці обмежили рух транспорту.

OBOZREVATEL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *