Сніг надовго не затримається? Синоптики дали прогноз на Новий рік і розповіли, якою буде зима в Україні

У новорічні та різдвяні свята в Україні буде прохолодно, а от снігового покриву синоптики не обіцяють. Сформуватись йому не дадуть температурні перепади грудня.

Як розповіла в інтерв’ю Українське радіо завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокового прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДержНС та НАН України, докторка фізико-математичних наук Вазіра Мартазінова, зима цього разу буде трохи м’якшою, ніж рік тому. На зміну теплим дням приходитимуть заморозки, а потім навпаки.

За її словами, зима приходитиме в Україну поступово. Починаючи з понеділка, 15 листопада, температура повітря почне знижуватися – і низка регіонів відчують «зимову погоду». А до кінця місяця на півночі країни вже фіксуватиметься -10 градусів.

Холод, хоч і з невеликими відлигами, збережеться до Нового року. І свята українці зустрінуть із морозами. За прогнозами спеціаліста, стовпчики термометра на свята опустяться до -15. Проте потішити мешканців країни снігом погода не зможе. Метеорологи припускають, що він до свят розтане через температурні коливання.

Сніговий покрив на новорічні свята буде нестійким.

Відео дня:

Говорячи про те, як розпочнеться цей рік, Вазіра Мартазінова розповіла, що після новорічних свят температура дещо підніметься, а наступна хвиля морозів прийде на територію країни у лютому.

Загалом, наголосила синоптикиня, зима в Україні буде тривалою, температурний режим нестійкий. Що ж до лютого, зазначила вона, то місяць буде холодним, проте теплішим, ніж у лютому минулого року.

У другій половині листопада почне холодати, випаде мокрий сніг.

Раніше народний синоптик Володимир Деркач в інтерв’ю Полісся розповів, що зима прийде в Україну плавно і не дивуватиме мешканців країни нехарактерними для цього часу температурами чи іншими природними явищами.

За його словами, листопад 2021 року загалом буде дощовим і прохолодним із нетривалим зростанням температур у другій половині місяця.

«Ближче до кінця місяця стане холодно, піде мокрий сніг», – спрогнозував синоптик.

Джерело:bbcccnn.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *