Схопили на гарячому! Ще один. Корупційне кодло залізничників потроху розкутується

Отримував відкати на закупівлях запчастин до потягів. Більш ніж на мільйон гривень!

Начальника відділу проведення закупівель «Львівської залізниці» викрили на отриманні відкатів від закупівель. Службовець за хабарі сприяв перемозі на тендерах конкретних компаній. Про викриття посадовця залізниці повідомили у четвер, 5 серпня, одразу у Львівській обласній прокуратурі та СБУ.

За версією слідства, керівник підрозділу регіональної філії «Львівська залізниця» налагодив систему відкатів за перемогу у тендерах на постачання запчастин до потягів. Для реалізації оборудки її учасники штучно завищували вартість продукції. За цією схемою посадовець залізниці отримував 5-10 % відкату від загальної суми укладеного договору.

«Встановлено, що керівник служби закупівель і постачання однієї з регіональних філій Укрзалізниці організував корупційний механізм одержання грошей від представників комерційних структур. За неправомірну вигоду він «гарантував» сприяння у перемозі в тендерах на придбання запчастин до локомотивів. Гроші підприємці мали передавати через посередника на банківську картку близького родича посадовця», – йдеться в повідомленні СБУ.

Правоохоронці не повідомляють посаду службовця, однак за всіма даними йдеться про начальника служби реалізації і проведення закупівель «Львівської залізниці».

Співробітники СБУ задокументували факт передачі хабара після проведення розрахунків за договором на постачання комплектуючих на загальну суму понад 1 млн грн. Правоохоронці уже провели обшуки у робочих кабінетах та вдома у трьох фігурантів кримінального провадження: службовця залізниці, посередника та керівника компанії, яка вигравала у тендерах за відкати.

Наразі працівнику залізниці і посереднику повідомлено про підозру. Незабаром їм оберуть міру запобіжного заходу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *