Щойно! Шмигаль поговорив з прем’єром Норвегії: компанії мають вийти з ринку окупантів. Росії – кінець!

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 30 березня провів телефонну розмову з колегою з Норвегії Йонасом Гаром Стере.

Як повідомив глава Кабінету Міністрів України на своїй сторінці у Фейсбуці, під час розмови прем’єри обговорили важливість виходу норвезьких компаній з російського ринку.

Сторони наголосили на необхідності продовження санкційного тиску на Російську Федерацію, яка 24-го лютого повномасштабно вторглась на територію Української держави.

Особливий акцент Денис Шмигаль зробив на темі перебування іноземних компаній у Росії.

“Розраховуємо, що від Уряду Норвегії прозвучить сильний меседж норвезьким компаніям, які залишаються в Росії, про неприпустимість наповнення бюджету країни-терориста … РФ має бути відрізана від джерел фінансування війни проти України”, – написав Шмигаль у своєму Фейсбуці.

Глава Кабміну також подякував уряду Норвегії за підтримку та приєднання до санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації. Прем’єр-міністри обговорили плани відновлення України й створення відповідних фондів.

До цієї теми додамо, що депутати хочуть зобов’язати іноземні компанії, що ще працюють в Росії, платити більші податки в Україні.

У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроєкт, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

“Фінансуєш агресію Росії – платиш більше податків на відновлення в Україні … зареєстрував з колегами закон #7232, який запровадить цю просту формулу для всіх іноземних компаній, які намагаються всидіти на двох стільцях – працювати в Україні і не виходити з російського ринку”, – зазначив нардеп.

Окрім цього, 30 березня український президент Володимир Зеленський поспілкувався телефоном із очільником Сполучених Штатів Америки Джо Байденом.

Як повідомляється на офіційному Twitter Володимира Зеленського, розмова лідерів двох країн – України та Сполучених Штатів, тривала годину. За цей час президенти обговорили низку наразі актуальних питань.

«Поділився оцінкою ситуації на полі бою та за столом переговорів. Говорили про конкретну оборонну підтримку, новий пакет посилених санкцій, макрофінансову та гуманітарну допомогу», – написав Володимир Зеленський.

джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *