Щойно! Резніков здивував – неочікувана заява. РФ не наступить: військові захистять. Позитивні прогнози

Міністр оборони України Олексій Резніков не вірить у те, що Росія може піти у наступ на Україну.

Про це він сказав в інтерв’ю «Голосу Америки» під час свого візиту до Вашингтона.

“Не вірю в це (в наступ Росії та захоплення українських територій – ред.). Тому що давайте не забувати, за вісім років цієї війни ми навчилися захищатись. Наші Збройні сили – на високому рівні, особливо Сухопутні війська. Я мав честь з генералом Залужним, головнокомандувачем, чотири дні провести в ООС, спілкуватись з командирами, солдатами, бути в окопах. Там настрій абсолютно бойовий, впевнений в собі, люди вміють захищати країну”, сказав він.

Крім того, він нагадав, що в Україні є понад 400 000 ветеранів, які пройшли через цей фронт і готові стати на захист своєї землі.

“Тому такого легкого проходу, як це було у 2014 році, не буде вже. Сьогодні люди знають що таке пролита кров, і як проливати кров ворога теж знають і вміють це робити”, – наголосив міністр.

Відповідаючи на запитання щодо накопичення військ РФ поблизу України, Резніков зауважив, що “дані розвідок (української, європейських і американської – ред.) співпадають, а оцінки можуть бути різними. Ми не панікуємо, бо за вісім років цієї війни звикли до загрози”.

Він також зауважив, що українська сторона сприймає цю інформацію більш спокійно. “Тому що ми просто вже готові, а для них це так стало трохи неочікувано. Вони вважають, що дані свідчать про зростання ризиків і я з ними погоджуюсь, бо є ознаки ескалації.

“Для нас важливо, що нарешті вони почали бити на сполох публічно. І завдяки, в тому числі, засобам масової інформації, Washington Post, Politico та іншим, це привернуло увагу всього світу”, – сказав він.

Резніков зауважив, що навіть у складній ситуації шукає позитив.

“У загрозі я бачу позитив, що це привернуло увагу цивілізованого світу і зараз починається реакція, яка дає нам шанс продемонструвати агресору, що ціна цієї агресії для нього буде непомірною”, – підкреслив міністр.

Він також додав, що змінити розрахунки Кремля можуть лише рішучі кроки, в тому числі з боку США. Росії треба продемонструвати, що війна коштуватиме їй надто дорого.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *