Щойно! Кива видав – покинув країну: прокуратура влетіла. Аваков не врятує – правда випливла, взяти його!

Справу народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Іллі Киви, підозрюваного у побитті людини, перекваліфікували за легшою статтею. Про це сам парламентар розповів у коментарі Радіо Свобода.

«Через те, що не була надана медична документація, а додаткова судмедекспертиза встановила, що жодних тілесних ушкоджень потерпілий не отримав (а це була моя позиція з самого початку), то на сьогодні стаття перекваліфікована на більш легку. І то: це зроблено тільки для того, щоб зберегти обличчя Генеральної прокуратури, яка фактично безпідставно на той момент вручила підозру не просто народному депутату, а ще й опозиційному політику. Тому сьогодні в суді справа знаходиться за статтею про дії, що завдали біль, але не завдали тілесних ушкоджень (здається, 126-та)», – розповів Кива у коментарі Радіо Свобода.

Що говорив Майман про бійку з Кивою:

Ветеран АТО Михайло Майман у коментарі виданню “ГОРДОН” сказав, що нардеп від “Опозиційної платформи – За життя” (ОПЗЖ) Ілля Кива, який побився з ним у київському ресторані, одразу після конфлікту заявив, що в нього зв’язки з главою МВС Арсеном Аваковим.

“У ресторан я приїхав до друга. Побачив, що там був Кива. Ми сиділи поруч, але він мене спочатку не помітив. Потім, думаю, йому хтось підказав, що я сиджу поруч. Він мене гукнув: мовляв, а ну стій, я тобі, щось поясню. Може, це не дослівно, але якось так він сказав. Він підійшов і каже: “Ну що, я тобі обіцяв голову відрізати?” Я відповідаю: “Не зрозумів!?” І все – він мене б’є. У 2015 році я відмовився стріляти по машинах, які проходили через блокпост на Донбасі й не платили йому данину по 100 тис. грн за проїзд. Він це все кришував. Я був у підпорядкуванні заступника командира батальйону. А Кива був куратором нашого батальйону. І я не слухав його наказів, оскільки вони були незаконними – відтоді ми вороги. Кива тоді просто не зміг заробляти. Виходив там щоранку зі своїм білим обнюханим носом. А взагалі це професійний шахрай, шахрай, який виліз на політичну арену на хвилі війни. Я не для того пішов у добровольчий батальйон, щоб заробляти на війні. У нас із ним різні погляди на життя”, – підкреслив Майман.

За його словами, у 2015 році Кива разом із тодішнім начальником Головного управління МВС у Донецькій області В’ячеславом Аброськіним займалися контрабандою та торгівлею наркотиками.

Загалом за цим інцидентом дві справи: одна за заявою Киви, друга – моя у прокуратурі. Щоправда, у нього ж зв’язки. Він просто в ресторані за столом говорив, що в нього Арсен на зв’язку. Однак я вважаю, що з боку реформованої прокуратури розслідування конфлікту буде об’єктивним. Принаймні я вірю в це”, – резюмував Майман.

Нагадаємо, що ветеран АТО Михайло Майман, на якого напав нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива в одному з київських ресторанів, повідомив, що покинув Україну через тиск правоохоронців. Повідомляє телеграм-канал PavlovskyNews

“Я прокинувся вранці від того, що вдома у мене обшуки. Співробітники СБУ нічого не знайшли й запропонували дати свідчення, написані ними на Палатного. Якщо я не погоджуся на їхні умови, обіцяють вручити підозру в нанесенні легких тілесних пошкоджені Іллі Киві”, – заявив Майман.

Майман стверджує, що зараз він побоюється за себе і членів сім’ї, але не збирається давати свідчення щодо своїх друзів і знайомих. У планах Маймана повернутися в Україну і відстоювати свої права в суді. Але якщо тиск на нього продовжиться, Майман обіцяє поїхати в Європарламент і дати свідчення про свавілля правоохоронної системи в Україні.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *