Реальна ситуація на фронті! Данілов налетів на Арахамію – висказав все: на кону життя. Переможемо!

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прокоментував заяви, які звучали з вуст різних діячів, що нібито на фронті щодня гинуть 200-300, а то й 1000 українських воїнів.

Данілов переконаний, що люди, які розповідають таку інформацію, насправді навіть не мають доступу до цих даних. Про це він сказав в інтерв’ю “Ліга.net”.

“Я хочу ще раз звернутися до діячів, які розповідають, що у нас щоденно 200, 300 і більше людей на фронті (гинуть – ред.). Дехто взагалі про 1000 заявив… У них немає можливості отримати таку інформацію”, – заявив секретар РНБО.

За його словами, він не розуміє, чим такі заяви можуть бути спровоковані. Проте “жонглювати цифрами”, коли йдеться про загиблих, не можна, наголосив Данілов.

“Цим не можна жонглювати. Це не кеглі й не цирк. Це життя людей”, – сказав він.

А що ви скажете про слова Данілова? Пишіть свої думки у коментарях, а ми продовжуємо.

Цілком можливо, що такою була реакція на слова Давида Арахамії. Напередодні під час візиту до Вашингтона голова фракції Слуга народу у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що в останні два тижні щоденні втрати України на Донбасі значно зросли — гинуть чи зазнають поранень до 1000 військових.

За його словами, щодня на Донбасі та сході України гинуть у середньому від 200 до 500 українських військових, ще більше зазнають поранень. Арахамія зазначив, що за останні два тижні кількість втрат значно зросла.

“Україні не вистачає зброї та боєприпасів, щоб протистояти Росії в одній із найбільших битв XXI століття. У нас є люди, які навчені атакувати, контратакувати, але для цього нам потрібна зброя “, – сказав політик.

Арахамія заявив, що Україна призвала до армії мільйон людей і має можливість набрати ще два мільйони, тому сили для продовження боротьби на Донбасі в України є.

Він також зазначив: попри заморожування переговорів з Росією, він і українська делегація розмовляють телефоном зі своїми російськими візаві “один раз чи двічі на тиждень для перевірки, хоча обидві сторони ясно розуміють, що прямо зараз немає місця для переговорів”.

“Наша переговорна позиція насправді досить слабка, тому ми не хочемо сідати за стіл переговорів, якщо знаходимося в такій позиції із втраченою територією”, — зазначив він.

На початку червня  президент Володимир Зеленський сказав, що на полі бою щодня гинуть 60-100 українських військових, а 500 отримують поранення.

Згодом радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що втрати українських військових зараз – від 100 до 200 людей щодня.

А от версія США, які щодня допомагають та підтримують Україну, є набагато позитивнішою. Вони оцінюють втрати України у приблизно 100 людей щодня.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США Марк Міллі після закінчення третього засідання міжнародної контактної групи з питань оборони України у Брюсселі висловив упевненість, що попри втрати у сотню військових щодня Україна вистоїть у цій війні.

“Оцінка втрат у війні завжди надзвичайно складна. Може зайняти місяці і навіть роки, щоб отримати точну цифру втрат. У ЗМІ ви бачите повідомлення, що Україна втрачає 100 вбитих і 300 поранених на день. Я б сказав, що це приблизна наша оцінка”, – сказав Міллі на пресконференції.

“Чи можуть вони це витримати? Для України це загроза існування. Вони борються за життя своєї країни”, – сказав американський військовий.

За словами військового керівника, здатності витримати страждання і втрати прямо пропорційні тому, що борець хоче отримати на виході.

“Якщо це – виживання твоєї країни, тоді ви витримаєте. І наскільки довго буде керівництво та засоби для ведення бою, настільки довго Україна продовжуватиме боротися”, – наголосив Міллі.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *